Σύνθημα νίκης στη Βαρκελώνη από τον Αλβέρτη

Με πίστη για το διπλό που θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο της πρόκρισης στην 8άδα της Euroleague, αναχώρησε για τη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός. Σύνθημα νίκης από Αλβέρτη, Γκιστ και Κάρι."Στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς δεν έχει ηττηθεί στο Top 16. Για εμάς είναι ένας ακόμη τελικός. Πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη. Μέχρι να τελειώσει αυτή η φάση δεν κάνουμε σενάρια. Κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε", είπε ο τεχνικός του Τριφυλλιού και συνέχισε…

"Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που παίζει γρήγορο μπάσκετ και διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Το δικό μας όπλο είναι η άμυνα. Θέλουμε να παίξουμε δυνατά στην άμυνα και να τρέξουμε στην επίθεση και να παίξουμε καλά για τη νίκη".

Για την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ, τέλος, είπε: "Ο Γκιστ είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που βοηθά σημαντικά. Δεν είναι απόλυτα έτοιμος έχοντας κάνει μόλις 2-3 προπονήσεις. Αυτό όμως δεν έχει σημασία. Το θετικό είναι πως είμαστε όλοι μαζί, δυνατοί και πάμε να κερδίσουμε".

Απο την πλευρά του, ο Αμερικανός φόργουορντ δήλωσε: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην αγωνιστική δράση. Επιτέλους, ήρθε η στιγμή να ξαναπαίξω. Ο τραυματισμός μου, που με ανάγκαζε να είμαι εκτός για αυτό το διάστημα, με… σκότωνε κάθε μέρα καθώς δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου. Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει μια πάρα πολύ καλή ομάδα, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στα αποτελέσματά της καθώς είναι αήττητη στο Top16. Κάποια στιγμή θα χάσει, όμως και όλοι ελπίζουμε αυτό να συμβεί αύριο το βράδυ. Θα είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς, καθώς θα μας βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου μας".

Σε δράση, σε ό,τι αφορά σε ματς της Euroleague, επανέρχεται και ο Ραμέλ Κάρι, που δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Λα Μπόμπα Ναβάρο: "Αισθάνομαι ευτυχής που επιστρέφω σε ένα ματς Ευρωλίγκας. Αισθάνομαι έτοιμος να αντιμετωπίσω το Ναβάρο και τους υπόλοιπους πολύ καλούς γκαρντ της Μπαρτσελόνα. Είναι μια εξαιρετική ομάδα με ποιοτικότατους παίκτες που μπορούν να σου κάνουν ζημιά αν δεν προσέξεις. Παίζει πολύ καλό μπάσκετ, ειδικά στη φάση του Top 16, γι’ αυτό και παραμένει αήττητη. Προσπαθούμε πολύ στις προπονήσεις και θέλουμε όλο αυτό να βγει στο παρκέ.

Στόχος μας είναι να έχουμε καλή παρουσία στην άμυνα και στην επίθεση να παίξουμε πιο γρήγορα ώστε να έχουμε υψηλότερο σκορ και να πάρουμε τη νίκη. Επαναλαμβάνω πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που μοιάζει με καλοδουλεμένη μηχανή. Ωστόσο, αν εμείς κάνουμε ένα καλό παιχνίδι μπορούμε να φύγουμε νικητές".

Σχετικά άρθρα