Ρομαντικό δείπνο ή ποτό σε βαγόνι τρένου! Δοκίμασέ το

27 Μαρτίου 2014

Αυτό το cocktail bar και εστιατόριο που στάθμευσε πρόσφατα σε ένα μικρό δρομάκι του Κεραμεικού έχει πολύ interactive διαθέσεις.

 


All aboard! H ιδέα ενός σταθμού τρένου ξεδιπλώνεται σε industrial καμβά στο νέο μπαρ και εστιατόριο του Κεραμεικού με το γκρι τουβλάκι, τα τοξωτά παράθυρα που θυμίζουν παλιούς σιδηροδρομικούς σταθμούς και τις ράγες που διασχίζουν το ταβάνι. Όντως το ταξίδι, η εμπειρία, οι παραστάσεις, η «διασταύρωση» –«Vice Versa» γαρ– λειτουργούν ως κεντρικός άξονας, τόσο στο μπαρ, που έκανε την αρχή πριν από λίγο καιρό, όσο και στο εστιατόριο που ακολούθησε αργότερα. Οι δύο μάγειρές του, ο Στέλιος Μαστοράκος και ο Στέφανος Τσουκαλάς, ανέβηκαν στο συρμό έχοντας φορτώσει τα μπαγκάζια τους με κέφι, ανησυχίες και μερικά καινά δαιμόνια. Πατώντας σε γνώριμους συνδυασμούς οπτικοποιούν με μοντέρνο στιλ τα πιάτα τους και σε αφήνουν να βάζεις κι εσύ το χεράκι σου πού και πού, για να σε κρατάνε συντονισμένο στο πνεύμα της κουζίνας.

 

 Ο σεφ Στέλιος Μαστοράκος
Ο σεφ Στέλιος Μαστοράκος

Η περιρρέουσα interactivity έχει τη φάση της, κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εδώ –αντίθετα με ό,τι έλεγε η μαμά σου– μπορείς άνετα να παίζεις με το φαγητό σου. Η νόστιμη, ρευστή φάβα Φενεού έρχεται… καπνίζοντας. ο καπνός είναι παγιδευμένος σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι που όταν το σηκώνεις απελευθερώνει αρώματα. Το πιάτο πλαισιώνουν μινιμαλιστικά ζελεδάκια κάππαρης, λεπτές ροδέλες από χταπόδι και κρέμα λιαστής ντομάτας. Επόμενη στάση: τσοπανίσιο τυρί, κρυμμένο στο εσωτερικό μιας σφαίρας παντζαριού, που πάνω του έχει καρφιτσωμένο μαλλί της γριάς. Με ένα κανατάκι ρίχνεις τη σάλτσα (παντζαριού κι αυτή ) και το μαλλί εξαφανίζεται δίνοντας γλυκούς τόνους σε ένα πιάτο με αρκετές οξύτητες (το σκόρδο παραείναι έντονο κατ’ εμέ ). Η σαλάτα, που έρχεται σε ένα ξύλινο καφάσι, μοιάζει σαν επιτραπέζιος λαχανόκηπος: κρίταμα, καππαρόκουμπα, απίθανοι δροσουλίτες του Καραλάκη, ελιές, διαφορετικές ντομάτες, καυτερούτσικες πιπερίτσες, όλα με πολύ ατόφιες γεύσεις, «φυτρώνουν» σε έδαφος από παξιμαδάκια, το οποίο καλείσαι να ποτίσεις με σάλτσα φέτας.

 

 «Η καραβίδα προσπαθεί» λέγεται το πιάτο. 
Θα τη βοηθήσετε;
«Η καραβίδα προσπαθεί» λέγεται το πιάτο. Θα τη βοηθήσετε;

Στα δε γλυκά, η «Ρομαντική Αθήνα» μεταφράζεται σε ένα αναμμένο κερί μέσα σε γυάλα που πρέπει να το σβήσεις και να το φας (στο εσωτερικό του κρύβει μους σοκολάτας ), ενώ το «Ψάχνοντας τους θησαυρούς της Ελλάδας» είναι κάτι σαν αποδομημένη μηλόπιτα με αέρα χρυσοθήρα στο Ελντοράντο: κοσκινίζοντας ανακαλύπτεις παστέλι και λουκούμια και το μπισκοτόχωμα πέφτει στο πιάτο σου πάνω σε παγωτό κανέλα και σος μήλου. 
Τα κοκτέιλ είναι ήδη ενδιαφέροντα, αλλά σχεδιάζουν μια εξίσου διαδραστική σειρά, με την υπογραφή του Άρη Χατζηαντωνίου, δημιουργού του «Vice Versa», όπου το ποτό σας θα σετάρεται με μπουκίτσες, γλυκά, αλμυρά ή καυτερά dips και άλλα πολλά. 

 

Σχετικοί Χώροι

Vice Versa 
Bars

Ευρυμέδοντος 3, Γκάζι

 

Πηγή: www.athinorama.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οscar Wilde
Η Σκέψη της ημέρας
12:42 Οscar Wilde