Οι φήμες για αγορά της Γιουνάιτεντ

27 Μαρτίου 2014

Πρόταση-παραμύθι ή… παραμυθένια πρόταση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Αυτό είναι το δίλημμα που από το πρωί της Πέμπτης κυριαρχεί στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα και αφορά φυσικά τη γενιά του ’92.

Η αρχή έγινε από το δημοσίευμα της Sun η οποία ανέφερε ότι πρώην παίκτες της ομάδας θέλουν να αγοράσουν τη Γιουνάιτεντ από την οικογένεια Γκλέιζερ. Μπέκαμ, Γκιγκς, Μπατ, Σκόουλς και Νέβιλ είναι η εξάδα η οποία φέρεται να έχει κινηθεί για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας.

Και φυσικά θα αναρωτηθεί κανείς αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν μια τέτοια κίνηση. Η απάντηση είναι εύκολη και σχεδόν αυτονόητη: όχι. Πως θα μπορούσαν να διαθέσουν περίπου 1,5-1,7 δις ευρώ, αφού αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας πλησιάζει τα 2 δις.

Η απάντηση κρύβεται στη συνέχεια του ρεπορτάζ, καθώς η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως τα χρήματα θα δοθούν από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Μάλιστα τονίζεται πως η πρόταση που μεταφέρθηκε αφορά αντίτιμο 2,4 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που όντως δοθούν αυτά τα χρήματα θεωρείται απόλυτα σίγουρο το ότι οι Γκλέιζερ θα παραχωρήσουν την ομάδα, πόσο μάλλον τώρα που δείχνει να βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση.

Πάντως από τη διοίκηση δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση παρά μόνο μια τυπική διάψευση, στην οποία αναφέρεται πως δεν έχουν δεχτεί καμία επίσημη πρόταση, καθώς διαφορετικά θα ήταν υποχρεωμένοι να ενημερώσουν το Χρηματιστήριο.

Πάντως δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός πως αυτό το σενάριο προέκυψε την εποχή που ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έψαχνε να βρει επενδυτές (και στη Μέση Ανατολή) για την ομάδα που προσπαθεί να φτιάξει στις ΗΠΑ, προκειμένου να τη βάλει να πάρει μέρος στο MLS.

Όσο για τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, περιμένουν να δουν πόση αλήθεια κρύβει το δημοσίευμα αυτό, αλλά μέχρι τότε τόνιζαν πως αυτοί οι έξι θα μπορούσαν τουλάχιστον να μπουν να αγωνιστούν για να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας του Μόγιες…

πηγη:exedra

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ