Κεφτεδάκια γαλοπούλας με ρύζι

28 Μαρτίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τους κεφτέδες γαλοπούλας
500 γραμμάρια κιμάς γαλοπούλας
50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά κάρυ
1 ασπράδι αυγού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για το ρύζι
½ κιλό  ρύζι  για πιλάφι
½ κιλό αρακά ή ανάμεικτα λαχανικά
2  καρότα
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
½ ματσάκι  άνηθο, αλάτι,  πιπέρι     
σακούλα  ειδική  για  τον φούρνο

 

 

 

Εκτέλεση

Για τους κεφτέδες γαλοπούλας
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν.
Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά και είναι έτοιμοι.

Για το ρύζι
Καθαρίζετε τα καρότα, το  κρεμμύδι και τα κόβετε μικρά κομμάτια.  Πλένετε τον αρακά και τρίβετε τις ντομάτες.

Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζετε στη σακούλα.  Με μια καρφίτσα ανοίγετε τρύπα στο πάνω μέρος της και τη βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε στους 170 βαθμούς  για  1 ώρα.
Φράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε, γαρνίρετε με τον αρακά. Σερβίρεται ζεστό.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ