Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα με πορτοκάλι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού μπέκιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">6-7 κουταλιά της σούπας κακάο</span><br /><span style="font-size: medium;">ξύσμα από 4 πορτοκάλια</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 κούπες ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα ηλιέλαιο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 κούπες χυμό πορτοκάλι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ρίχνετε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο,τον χυμό και τη σόδα και ανακατεύω μέχρι να "αφρίσει". Έτσι διαπιστώνουμε ότι έχει διαλυθεί καλά η σόδα στο μείγμα μας.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτετε το μπέκιν πάουντερ, το κακάο, το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύω καλά με σύρμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στο τέλος ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Θα δοκιμάσετε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Θα το τρυπήσετε και αν βγει καθαρό το μαχαίρι είναι έτοιμο.</span><br /><br /><br /></p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα