Εθνική Τράπεζα: Παίρνουν πίσω την προκήρυξη για τα «δικά τους παιδιά»

28 Μαρτίου 2014

Απέσυρε το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) την προκήρυξη 20 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με την οποία είχαν δικαίωμα να κάνουν αίτηση μόνο τα παιδιά εργαζομένων ή συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, του ΤΥΠΕΤ και των Συλλόγων της ΕΤΕ, έπειτα από δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Πρώτο Θέμα».

Απέσυρε προκήρυξη για ημετέρους

Η Εθνική Τράπεζα σε επίσημη ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τις αποφάσεις του Ταμείου Υγείας και το Ταμείο Υγείας λέει ότι έχουν προκηρυχθεί εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας: 
Με αφορμή αναρτήσεις που εμπλέκουν εσκεμμένα την Εθνική Τράπεζα σε διαδικασίες «εσωτερικού διαγωνισμού πρόσληψης του ΤΥΠΕΤ», που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει τα εξής προς αποφυγήν παρερμηνειών: Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) είναι αυτοδιαχειριζόμενο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν εκπροσωπείται στο Διοικητικό του Συμβούλιο ή σε κανένα άλλο επίπεδο λειτουργίας του η Εθνική Τράπεζα. Η μόνη ανάμειξη της Εθνικής είναι η, σύμφωνα με τον Νόμο, παρακράτηση και απόδοση στο ΤΥΠΕΤ της προβλεπόμενης εισφοράς των εργαζομένων της για κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΤΥΠΕΤ.

Κατά συνέπεια η Εθνική Τράπεζα ουδεμία συμμετοχή, ευθύνη ή δυνατότητα παρέμβασης έχει για αποφάσεις που λαμβάνει το ΤΥΠΕΤ, ακόμα και όταν οι αποφάσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με αντίστοιχες πολιτικές που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα και η οποία ως γνωστόν δεν προκηρύσσει διαγωνισμούς προσλήψεων με δικαίωμα μόνο συμμετοχής παιδιών εργαζομένων ή συνταξιούχων της.

Η ανακοίνωση του ΤΥΠΕΤ: 
Με αφορμή αναφορές σε sites για πρόσληψη εργαζομένων στο Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ), αυτοδιαχειριζόμενο οργανισμό, το Ταμείο Υγείας ανακοινώνει ότι απέσυρε την προκήρυξή του δεδομένου ότι έχουν προκηρυχθεί εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά συνέπεια το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα επανεξετάσει το όλο θέμα.

 

Πηγή: www.ethnos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....