Δείτε τι της έκανε ο Διευθυντής της όταν του ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος

28 Μαρτίου 2014

Aύξηση κατά 25% παρουσίασαν, σε σχέση με πέρυσι, οι αναφορές που εξέτασε ο Συνήγορος του Πολίτη για θέματα που σχετίζονται με διακρίσεις λόγω φύλου, στους εργασιακούς χώρους.

Εντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές γυναικών που πρόκειται να πάρουν ή ήδη βρίσκονται σε άδεια εγκυμοσύνης, μητρότητας ή ανατροφής, καθώς αν και τα συγκεκριμένα περιστατικά είναι λιγότερα από αυτά που καταγράφησαν το 2012, κάποια ήταν ιδιαίτερα κραυγαλέα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εγκύου υπαλλήλου εμπορικής εταιρείας, που αναφέρει η εφημερίδα «Το Εθνος», στην οποία ανακοινώθηκε η απόλυση μόλις είπε στον διευθυντή της ότι είναι έγκυος. Οταν η γυναίκα του επισήμανε ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο, αυτός την προσέβαλε και της... έκοψε την πρόσβαση στο ασανσέρ. Συγκεκριμένα της είπε ότι δεν μπορεί να το χρησιμοποιεί πλέον και ότι αναγκαστηκά θα ανεβαίνει από τις σκάλες, καθώς το ασανσέρ είναι μόνο για τους πελάτες και τα στελέχη της επιχείρησης. Παράλληλα, συνέχισε τα προσβλητικά του σχόλια μέχρι και την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης της υπαλλήλου. 

Ο Συνήγορος του Πολίτη, όταν δέχθηκε τη σχετική αναφορά παρενέβη, επισημαίνοντας στον διευθυντή ότι οι πράξεις του είναι παράνομες και πείθοντάς τον να συμμορφωθεί.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...