Αθηναίου: Έπαθα σοκ στην Αρμάνι

"Σοκαρισμένος" με τις συνθήκες που συνάντησε στην Αρμάνι Μιλάνο, δήλωσε ο Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος θα αγωνίζεται μόνο στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη νέα του ομάδα, λόγω του τραυματισμού του Λάνγκφορντ.Oι δηλώσεις του στον Sentra 103,3:

Για τη μεταγραφή του στην Αρμάνι: «Είναι μια ομάδα που βρίσκεται ψηλά στην Ευρώπη και ήταν τεράστια η μετάβαση για μένα. Για μένα είναι τεράστιο κίνητρο να καταφέρω να μείνω σε αυτό το επίπεδο, καθώς δεν φτάνει το γεγονός πως έφτασα εδώ».

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Ο κόουτς μου είπε πως η ομάδα χρειάζεται κάποιες ανάσες γιατί μετά τον τραυματισμό του Λάνγκφορντ δύο παίκτες έχουν σηκώσει όλο το βάρος. Θέλει να παίξω στον άσο και στο δύο και να πιέσω την μπάλα. Εγώ θα κάνω ό,τι μου ζητά ο προπονητής και ελπίζω να δίνω κάθε φορά ό,τι λείπει από την ομάδα».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Η ομάδα κινείται σε σωστές βάσεις σε όλα τα επίπεδα. Ήταν πρωτόγνωρα για μένα όσα συνάντησα εδώ. Έχοντας συνηθίσει στα ελληνικά δεδομένα, παθαίνεις ένα σοκ… Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι γύρω από την ομάδα που οτιδήποτε χρειαστείς υπάρχει πάντα κάποιος δίπλα σου».

Για το αν περίμενε τέτοια μεταγραφή: «Όταν έμαθα πως με θέλουν έπαθα… σοκ. Με βοήθησε ο Άρης γιατί μου έδωσε χώρο και χρόνο να παίξω. Ξαναλέω όμως, πως το πιο δύσκολο είναι να μείνεις εδώ και όχι το να φτάσεις».

Για όσα κρατάει από τον Άρη: «Η πιο δυνατή εικόνα είναι από τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Όπως και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ παρότι δεν κερδίσαμε. Έχω μόνο καλές στιγμές γιατί πέρασα πάρα πολύ ωραία. Έχω καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά και το κλίμα ήταν καταπληκτικό. Ο Άρης μού έδωσε τη δυνατότητα για να βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι τώρα».

Για την Αρμάνι που «βλέπει» φάιναλ φορ: «Η Αρμάνι είναι ομάδα του προπονητή, παίζουν για αυτόν, είναι πολύ σκληρή στην άμυνα και έχουν στόχο να βρεθούν στο φάιναλ φορ που θα γίνει στο Μιλάνο. Δεν τους είδα όμως, πιεσμένους, είναι πολύ χαλαροί όλοι…».

Για την εθνική ομάδα: «Η εθνική ομάδα είναι όνειρο για κάθε αθλητή. Αποτελεί ύψιστη τιμή. Θα είναι τεράστια χαρά και εκπλήρωση ενός ονείρου ζωής το να με καλέσουν. Ο κάθε αθλητής πρέπει να παρακαλάει και να προσεύχεται για αυτό…».

Σχετικά άρθρα