“Νομικά εσφαλμένη η απόφαση για τη Θέρμη”

Για την αρνητική απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη για κατασκευή υπερσύγχρονου αθλητικού στη Θέρμη μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος και συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη, Αλέξανδρος ΛυκουρέζοςΟι δηλώσεις του στο "Αθλητικό Μετρόπολις":
Για την απόρριψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη διενέργεια του διαγωνισμού που θα άνοιγε το δρόμο για επένδυση 25 εκ. ευρώ από τον Ιβάν Σαββίδη σε κατασκευή υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου στη Θέρμη: ‘Είναι η δεύτερη φορά που ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (σ.σ. Θανάσης Καρούντζος) ακύρωσε την απόφαση του Δήμου. Την πρώτη φορά υπήρχε εσφαλμένη αντιμετώπιση του θέματος νομικά και την δεύτερη φορά πάλι ακυρώθηκε η απόφαση του Δήμου.
Το ποιος συμβουλεύει στην απόφαση αυτή δεν το ξέρω. Είναι θέμα του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Με απόλυτη βεβαιότητα λέω ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι νομικά εσφαλμένη. Ούτε ασάφεια υπάρχει στην προκύρηξη, ούτε τίποτα. Ετσι ο Δήμος προσέφυγε σωστά στην επιτροπή του 152 (σ.σ. κατατέθηκε στις 26 Μαρτίου από τον Δήμο Θέρμης στην επιτροπή 152 ένσταση κατά της απορριπτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το νέο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ) και πιστεύω πως η απόφαση θα είναι θετική. Θέλω να πιστεύω πως η προσφυγή του Δήμου θα γίνει αποδεκτή από την Επιτροπή’.
Για το αν τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται με το θέμα του Αθλητικού κέντρο αλλά και αυτό των χρεών αποθαρρύνουν τον Ιβάν Σαββίδη: ‘Θέλω να πιστεύω πως σύντομα όλα θα ξεκαθαρίσουν και θα υπάρξει μια ικανοποιητική λύση για να προχωρήσει το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ. Πιστεύω πως κρατάει κουράγιο ο Σαββίδης και πιστεύω πως η αποφασιστικότητα του να επενδύσει στην Ελλάδα θα τον δικαιώσει’.

Σχετικά άρθρα