Oι συγγενείς του άνδρα μου μαθαίνουν στο παιδί σεξουαλικά υπονοούμενα!

28 Μαρτίου 2014
ρωτά

Αναγνώστριά μας ρωτά:

Προσοχη μην αφηνετε οπουδηποτε τα παιδιά σας. Αγαπητό boro: Απαγόρεψα στους συγγενείς του συζύγου μου να έχουν επαφή με την 6χρονη κόρη μας όταν ανακάλυψα μετά από δική της εξομολόγηση πως της μαθαίνουν πράγματα γεμάτο με σεξουαλικά υπονοούμενα καθώς και να τα ζωγραφίζει. Ο σύζυγος ενώ εξ αρχης συμφώνησε μετά αλλαξε γνωμη κι έγινε επιθετικός μαζί μου δηλώνοντας μου πως είμαι υπερβολική και πως το παιδί τα φαντάζεται με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα πρόθυρα του χωρισμούΕγώ θεωρώ πως είναι σοβαρός λόγος να απομακρυνω το παιδί μου από τέτοιες άρρωστες συμπεριφορές κι εκείνος προτιμά να χωρίσουμε ώστε να μπορεί να διεκδικεί την επαφή με τους συγγενείς του τα σαββατοκύριακα αφού το ορίζει ο νόμος. Με θεωρείτε υπερβολική; Σας ευχαριστώ.

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Μαρία Φωτιάδου.

Mαρία Φωτιάδου

Επειδή σε αυτή τη στιγμή ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπορεί να είναι 100% σίγουρος και επειδή έχουν διαφωνία στην γνώμη τους ο ένας λέει ότι ισχύει ο άλλος ότι δεν ισχύει θα μπορούσαν να πάρουν τις ζωγραφιές του παιδιού και να απευθυνθούν σε έναν παιδοψυχολόγο. Υπάρχουν ειδικοί που ερμηνεύουν τις ζωγραφιές του παιδιού. Δε χρειάζεται να έρθουν  σε σύγκρουση και να οδηγηθούν σε χωρισμό. Ο ειδικός μπορεί να κρίνει και να προτείνει λύσεις ακόμα και σχετικά με το πώς θα μιλήσουν στους συγγενείς. Να βρούνε μια λύση μεταξύ τους και να συζητήσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα μιλήσουν στους συγγενείς. Μπορούν προς το παρόν να μειώσουν τις επισκέψεις στους συγκεκριμένους συγγενείς μέχρι να δουν τι θα τους πει ο ειδικός. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Κατε***** ****
18:22 Πέμπτη 28/08/2014
Καλησπέρα Είμαι 15 χρονών και τώρα θα πάω λύκειο Στο γυμνάσιο γνώρισα μία κοπέλα με την οποία ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα από την στιγμή που όλα τα παιδιά της τάξης μου γίναμε μία παρέα Συμπεριλαμβανόμενη και εκείνη Όμως αργότερα απομακρυνθήκαμε και λέγαμε απλώς ένα γεια Πριν 2 μήνες όμως χώρισε με το αγόρι της και τσακώθηκε παράλληλα με την φίλη της οπότε την είδα πολύ στεναχωρημένη και την ρώτησα τι έχει Μου είπε τα προβλήματα της και την βοήθησα όσο μπορούσα Μετά όμως με ξέχασε τελείως γιατί τα ξαναβρήκε με την φίλη της και άρχισε να κάνει άλλες παρέες όμως λέει σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε κολλητές Έχουμε να μιλήσουμε κάτι βδομάδες της έχω εξηγήσει 2 φορές πως νιώθω και αυτή συνέχεια βάζει τα κλάματα και μου λέει πως θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη της Με παίρνει τηλέφωνο μόνο όταν δεν έχει τι να κάνει και αυτό είναι που με ενοχλεί περισσότερο επειδή με εκμεταλλεύεται Προσπαθώ να την κάνω να καταλάβει πως αυτό δεν είναι σωστό αλλά από την άλλη δεν είμαι ο κηδεμόνας της για να της μάθω εγώ πως να συμπεριφέρεται Ούτε γίνεται κάθε φορά να βάζει τα κλάματα Τι να κάνω Δεν θέλω να της δώσω άλλη ευκαιρία μα ούτε και να την πληγώσω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πόσο γόνιμη είσαι;
Γυναικολογία
Πόσο γόνιμη είσαι;
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας