Και ξέρει και μπορεί…

Η αντίστροφη μέτρηση για το αποψινό (28/3, 21:45GR) τζάμπολ, στο "Παλάου Μπλαουγκράνα", κόντρα στην αήττητη Μπαρτσελόνα του Top-16 φτάνει στο τέλος της και οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι έτοιμοι για να παλέψουν για τη μεγάλη νίκη, που θα τους φέρει πολύ κοντά στην πρόκριση. Οι πράσινοι έχουν τον τρόπο να φεύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα από την έδρα των Καταλανών. Το έχουν πετύχει 4 φορές στο παρελθόν και θέλουν να το επαναλάβουν…
Το Τριφύλλι θα προσπαθήσει να σπάσει το αήττητο της Μπαρτσελόνα στο Top-16, κάνοντας το σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague.

Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με το καθιερωμένο πρωινό χαλάρωμα στο γήπεδο του αγώνα, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να έχει στην διάθεση του 13 ετοιμοπόλεμους παίκτες, αφού τόσο ο Γκιστ, όσο και ο Κάρι, ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και θα είναι σε θέση… μάχης!

Ο Γκιστ, άλλωστε, ξέρει καλά την Μπαρτσελόνα, στο παρελθόν έχει αποδειχθεί παίκτης… κλειδί και δεν αποκλείεται και αυτήν την φορά, αν και προέρχεται από τραυματισμό, να κάνει την διαφορά…

Η προϊστορία είναι με το μέρος της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί μετρούν 16 νίκες έναντι 12 του Παναθηναϊκού. Επί καταλανικού εδάφους, το σκορ είναι 9-4 υπέρ των "μπλαουγκράνα". Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ξέρει και έχει τον τρόπο να παίρνει μεγάλα διπλά στην έδρα των Καλαλανών. Ας τα θυμηθούμε…

Ευρωλίγκα 2003-04 Top-16 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 64-67
Ήταν Πρωταπριλιά του 2004 όταν ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μπαρτσελόνα στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" χάρη σε ένα φοβερό τρίποντο του Κώστα Τσαρτσαρή στη λήξη του χρόνου. Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα πέτυχε τότε 22 πόντους με 5/6 δίποντα και 2/3 τρίποντα, την ίδια ώρα που ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο σταμάτησε στους 16 πόντους.

Ευρωλίγκα 2007-08 Καν. Περ. Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 55-56
Στις 10 Ιανουαρίου του 2008, ο Παναθηναϊκός πέρασε και πάλι νικηφόρα από την Βαρκελώνη, όντας εξαιρετικός. Μάλιστα τότε έκανε το 10-1 στον όμιλο και ήταν η μοναδική ομάδα σε ολόκληρη τη διοργάνωση με αυτό τον απολογισμό. Στη νίκη με 56-55 μέσα στη Βαρκελώνη, ο Κώστας Τσαρτσαρής ήταν και πάλι εκπληκτικός με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ευρωλίγκα 2010-11 Προημιτελικοί Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 71-75
Στον δεύτερο αγώνα της σειράς των πλέι οφ, στης 24ης Μαρτίου ο Παναθηναϊκός έκανε το "μπρέικ", κερδίζοντας με 75-71 τους Καταλανούς, με πρώτα "βιολιά" τους Σάτο (18 πόντους), Διαμαντίδη (17 πόντους) και (Μπατίστ 14 πόντους).

Ευρωλίγκα 2012-13 Play Offs Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 65-66
Πέρσι ο Παναθηναϊκός για μία ακόμα χρονιά έφυγε νικητής από το "Παλάου Μπλαουγκράνα". Το Τριφύλλι έκανε ξανά το "μπρέικ", νικώντας με 66-65 χάρη στην εκπληκτική ενέργεια που έβγαλαν Διαμαντίδης και Λάσμε στο φινάλε!  Ο πρώτος πέτυχε τρίποντο στα 8,4” για το τέλος, γράφοντας το τελικό σκορ, ενώ ο δεύτερος έκοψε τον Ναβάρο που προσπάθησε να "κλέψει" τη νίκη.

Σχετικά άρθρα