Σκούρας: Αστειότητες του Αρη περί υποβιβασμού του Πανιωνίου

O Κυριάκος Σκούρας μίλησε για την πρωτοβουλία διάσωσης του Πανιωνίου, για το στάδιο που βρίσκονται οι προσπάθειές της "Πανιώνιας Κίνησης", αλλά και τα σενάρια που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες μέρες και θέλουν τον Πανιώνιο να κινδυνεύει με υποβιβασμό λόγω μη δημοσίευσης ισολογισμού.Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:

Για την πρωτοβουλία διάσωσης του Πανιωνίου: "Εμείς είμαστε μια ομάδα-σωτηρίας που ήταν είδαμε τα δύσκολα, ότι ο Πανιώνιος πλέον κινδυνεύει αποφασίσαμε εμείς και με πρωτοβουλία 8-10 ατόμων, επιχειρηματιών της Νέας Σμύρνης μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο για να μπορέσουμε να φέρουμε τον Πανιώνιο έξω από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Προσωπικά, τουλάχιστον αγωνιστικά είμαστε πολύ κοντά στο να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής και προσπαθούμε να πετύχουμε και τον δεύτερο στόχο που είναι να μπούμε σ’ ένα ευεργετικό άρθρο. Αν ο Πανιώνιος κατάφερε και μπει σ’ ένα τέτοιο άρθρο η ομάδα είναι σωμένη. Αυτό το σωματείο είναι τόσο "αγιασμένο" που ουσιαστικά ξεκινήσαμε με μια ομάδα Κ-20 και πωλήθηκαν 10 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι 5 παίζουν στην Εθνική ομάδα. Αν μπούμε σ’ έναν ευεργετικό νόμο το ίδιο εγχείρημα θα ξαναγίνει στο μέλλον. Από εποχής Τσακίρη είχε ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα σε βάθος τριετίας και με τον κύριο Παυλόπουλο και τον κύριο Μανίκα, εν συνεχεία, πέτυχε και πιστεύουμε πως θα ξαναπετύχει. Να δουλέψουμε ξανά με νέα παιδιά, με χαμηλό μπάτζετ γιατί όποιο παιδί και αν έρθει στον Πανιώνιο σε δύο χρόνια παίρνει μεταγραφή. Είναι "αγιασμένο" αυτό το σωματείο. Πρέπει η προσπάθεια όλων των ανθρώπων που αγαπούν τον Πανιώνιο, ο οποίος απασχολεί 3.000 παιδιά σ’ αυτό το γήπεδο, πρέπει να σωθεί όπως και να ‘χει.

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και πιστεύω πως, αφού σωθεί η ομάδα αγωνιστικά, θα σωθεί και οικονομικά μ’ αυτούς τους νόμους. Πιστεύω πως και η πολιτεία όταν βλέπει πως σε μια ομάδα υπάρχουν 25 Έλληνες θα κοιτάξει από τη μεριά της ότι δεν φεύγει ευρώ στο εξωτερικό σε τέτοιες δύσκολες εποχές. Ας δουν και αυτοί ότι ο Πανιώνιος είναι το μόνο σωματείο που έρχονται παιδιά 17-18 χρόνων και σε δύο χρόνια κάνουν μεταγραφή και επανδρώνουν όλες τις Εθνικές ομάδες".

Για το σημείο που βρίσκονται οι προσπάθειές τους: "Ο ορκωτός λογιστής μας ενημέρωσε πως θα μας παραδώσει την έκθεση του διαχειριστικού ελέγχου και μετά μαζί με τους δικηγόρους μας για να ελέγξουμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει και τι αιτήσεις πρέπει να πάρουμε από τους πιστωτές για να μπορεί η ομάδα να μπει στο άρθρο 106. Νομίζω πως είναι πολύ ευνοϊκά τα πράγματα. Ο Πανιώνιος χρωστάει τα λιγότερα απ’ όλους και με το μπάτζετ που έχουμε και με την ιστορία που έχει ο Πανιώνιος πιστεύω ότι είναι βιώσιμο σωματείο".

Για τα σενάρια που εμφανίστηκαν και θέλουν τον Πανιώνιο να κινδυνεύει με υποβιβασμό λόγω μη δημοσίευσης ισολογισμού: "Αυτά είναι αστειότητες. Σεβόμαστε τις υπόλοιπες ομάδες. Εμείς στενοχωρηθήκαμε για τον Άρη και την κάθε ομάδα που υποβιβάζεται. Άνθρωποι που θέλουν κάποια στιγμή να γελοιοποιήσουν ορισμένα θέματα και να παραμυθιάσουν τον κόσμο του Άρη δεν νομίζω ότι αρμόζει σ’ εμάς. Ο Πανιώνιος δεν είναι τέτοιο σωματείο. Εμείς κοιτάμε να σωθούμε αγωνιστικά, όχι με χαρτιά".

Σχετικά άρθρα