Σάμαρης: Δεν χαλαρώνουμε

Τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό να ολοκληρώσει με νίκες το πρωτάθλημα και να κατακτήσει το Κύπελλο, τόνισε ο Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο στο παιχνίδι με τον Αρη και αναφέρθηκε στην επιστροφή του Σιόβα.Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Nova:

Ανδρέα, η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Άρη ξεκίνησε με ένα πολύ ευχάριστο νέο. Ο Δημήτρης Σιόβας προπονείται, πλέον, κανονικά μαζί σας. Θα ήθελα ένα σχόλιο για την επιστροφή του Δημήτρη.

«Σίγουρα, είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Και είμαστε και πολύ περήφανοι για τον Δημήτρη, για τη δουλειά που έχει κάνει για να επιστρέψει τόσο γρήγορα στα γήπεδα. Είναι γερός, είναι υγιής. Ευχόμαστε όλοι να συνεχίσει να είναι γερός και υγιής και να προσφέρει αυτά που προσέφερε πριν στην ομάδα. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας. Προσωπικά του εύχομαι να είναι γερός και να βρεθεί στο Μουντιάλ το καλοκαίρι».

Η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου στο πρωτάθλημα ελλοχεύει τον κίνδυνο αποπροσανατολισμού των παικτών;

«Δε θα το έλεγα. Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε επαγγελματίες. Έχουμε και τα παιχνίδια του Κυπέλλου, όπου δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε σε καμία περίπτωση, όντας πρωταθλητές. Θεωρώ ότι γίνονται δοκιμές τελευταία. Σίγουρα, οι παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής και αγωνίζονται, θέλουν να δείξουν στον προπονητή την αξία τους. Θα έλεγα πως θα πρέπει να παρουσιαζόμαστε σοβαροί για να κερδίζουμε όποια ομάδα αντιμετωπίζουμε».

Η κατάκτηση του Κυπέλλου μπορεί να συνδυαστεί με ένα ιστορικό επίτευγμα για την ομάδα σας, γιατί θα φτάσετε στην κατάκτηση του τρίτου νταμπλ στη σειρά. Κάτι που ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει άλλη μία φορά στην ιστορία του, στη δεκαετία του ’50. Τούτο είναι ένα έξτρα κίνητρο για εσάς;

«Να σας πως την αλήθεια δεν το ήξερα. Αλλά σίγουρα τέτοιοι στόχοι αποτελούν κίνητρο για εμάς. Έτσι και αλλιώς και από μόνος του ο θεσμός του Κυπέλλου είναι κίνητρο. Γιατί όταν ξεκινάει η χρονιά, ο Ολυμπιακός έχει στόχο τους εγχώριους τίτλους και την καλή πορεία στην Ευρώπη. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο έχει επιτευχθεί κατά το ήμισυ. Με το Κύπελλο θα ολοκληρώσουμε μία αρκετά καλή χρονιά».

Ο αγώνας που ακολουθεί με τον Άρη έχει ιδιαιτερότητες, υπό την έννοια πως απ’ τη μία πλευρά είναι ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. Και απ’ την άλλη βρίσκεται μία ιστορική ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Άρης που έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά. Πως προσεγγίζετε αυτόν τον αγώνα;

«Θα έλεγα πως όποια ομάδα αγωνίζεται απέναντι στον Άρη θα πρέπει να τον σέβεται. Είναι μία ιστορική ομάδα. Είναι μία ομάδα που την ξέρουμε όλοι στην Ελλάδα. Θα έλεγα πως όποιους παίκτες και αν έχει, σε όποια θέση της βαθμολογίας και αν βρίσκεται, είναι αξιοσέβαστη. Προσωπικά στεναχωριέμαι που πέφτει μία τόσο ιστορική ομάδα από την πρώτη κατηγορία. Εύχομαι να ανέβει πάρα πολύ σύντομα γιατί έχει και δυναμική, έχει και κόσμο. Θεωρώ πως θα είναι ένα ελεύθερο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Και πιστεύω πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και με ωραίο ρυθμό».

Επιστρέφετε στο Καραϊσκάκη μετά από τρία εκτός έδρας παιχνίδια, ένα στην Ευρώπη και δύο στο πρωτάθλημα. Ουσιαστικά ανοίγουν και πάλι οι θύρες του Καραϊσκάκη μετά από περίπου ένα μήνα. Ακολουθεί ο αγώνας με τον Άρη και εν συνεχεία ο ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ. Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο;

«Θέλουμε τον κόσμο να είναι πάντα δίπλα μας. Την Κυριακή με τον Άρη έχουμε την ευκαιρία να τους δείξουμε πως η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Να το δουν από κοντά. Έτσι ώστε να «ζεσταθούν» για το παιχνίδι που ακολουθεί την Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα θα το γεμίσουν το γήπεδο. Προσωπικά το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο είναι ότι η ομάδα θα παίξει ένα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο την Κυριακή. Ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο θα το ευχαριστηθεί».

Σχετικά άρθρα