“Ασφαιρη” και κακή η ΑΕΚ, έμεινε στο 0-0 με τον Ηλυσιακό

Στην επιστροφή της στο ΟΑΚΑ μετά από 3 εβδομάδες, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να προσφέρει χαρά στον κόσμο της που έδωσε βροντερό παρών, μένοντας στο 0-0 με τον Ηλυσιακό. Σε κακή μέρα οι κιτρινόμαυροι, με εξαίρεση τον Ράμα, που μπήκε αλλαγή, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι στο 65′. Πανηγύρια στο φινάλε για τους παίκτες του Ηλυσιακού, που πήραν ιστορικό βαθμό από την Ενωση.Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για την ΑΕΚ με τον Βαγγέλη Πλατέλλα, ο οποίος ανέβασε πυρετό κι έμεινε εκτός ενδεκάδας. Ετσι, είχαμε ανακατατάξεις στο βασική σχήμα της Ενωσης, με τον Δέλλα να κατεβάζει την ομάδα με 4-1-2-3. Τον Βούρα στο τέρμα, τους Γεωργέα, Πευτάρακη, Τζανετόπουλο και Σταθάκη στην άμυνα. Τον Ρόβα "κόφτη", μπροστά του σε ελεύθερο ρόλο ως εσωτερικά χαφ τους Κορδέρο, Ανάκογλου, δεξί εξτρέμ τον Πόποβιτς, αριστερό τον Γροντή και κορυφή στην επίθεση τον Ντακόλ.

Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 18′, κεφαλιά του Ντακόλ, ο Σηφάκης με δυσκολία διώχνει με τα δάχτυλα τη μπάλα και από κοντά δεν μπορει ο Βραζιλιάνος πεσμένος στο χορτάρι να σκοράρει. Στο επόμενο λεπτό σουτ του Πόποβιτς από κοντά, διώχνει με τα πόδια δύσκολα ο Σηφάκης και στην επιστροφή της μπάλας ο Ντακόλ κάνει επιθετικό φάουλ!

Βλέποντας την ομάδα του μπλοκαρισμένη, ο Δέλλας προχώρησε γρήγορα στην πρώτη αλλαγή με τον Ράμα στη θέση του Ρόβα στο 37ο λεπτό. Με την είσοδο του Ράμα, ο Αλβανός πήγε πίσω από τον Ντακόλ, για να γυρίσει ο Κορδέρο ως "κόφτης" και ο Ανάκογλου μπροστά του σε πιο ελεύθερο ρόλο, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-1-4-1.

Στο 50′ καλό σουτ του Ράμα έξω από την περιοχή, πέφτει στη γωνιά του και διώχνει ο Σηφάκης. Στο 58′ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Ράμα μέσα στην περιοχή κοντρολάρει την μπάλα και σουτάρει, αλλά ο Σηφάκης εντυπωσιακά με δεύτερη προσπάθεια μπλοκάρει! Στο 60′ μπήκε στο ματς και ο άρρωστος Πλατέλλας στη θέση του Γροντή.

Η Ενωση είχε δοκάρι στο 65′ με τον Ράμα. Ο Αλβανός από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ηλυσιακού! Στο 84′ οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι αμυντικού του Ηλυσιακού, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα 0-0…

ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Πεταυράκης, Σταθάκης, Τζανετόπουλος, Ρόβας (37′ Ράμα), Κορδέρο, Γροντής (60′ Πλατέλλας), Πόποβιτς, Ανάκογλου, Ντακόλ.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Φραγκής, Ιωαννίδης, Καραπιπέρης, Σίσκος, Αμανατίδης, Κωνσταντίνου (75′ Φλέγκας), Στρατάκης, Τζώρτζης (75′ Μητσόπουλος), Μασούρας, Κάμπας (94′ Μίχας).

Σχετικά άρθρα