Τρίποντο με αγγαρεία και Βαλντές

Με γκολ του Νέλσον Βαλντές στο 84′ ο Ολυμπιακός κέρδισε δύσκολα 1-0 τον Αρη στο Καραϊσκάκη για την 32η αγωνιστική
Μία ακόμα κακή εμφάνιση το τελευταίο διάστημα πρόσθεσε ο Ολυμπιακός, που δυσκολεύτηκε πολύ να επικρατήσει του ήδη υποβιβασμένου Αρη, που έπαιξε για το γόητρο και την ιστορία του. Η ομάδα του Μίτσελ δεν έπιασε ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα και λυτρώθηκε στο 84′ από τον Βαλντές, γλιτώνοντας την τέταρτη γκέλα στα τελευταία έξι ματς. Οι κίτρινοι, που είχαν και δοκάρι, δεν εκμεταλλεύτηκαν τις καλές ευκαιρίες του α’ μέρους και λύγισαν στο τέλος του αγώνα, δίχως να καταφέρουν να πάρουν κάτι θετικό παρά την καλή τους προσπάθεια. Οι πρωταθλητές πλέον στρέφουν ολοκληρωτικά το ενδιαφέρον τους στον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ.
 
Οι αποδοκιμασίες, που συνόδεψαν το σφύριγμα του ημιχρόνου, από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού αποδίδουν και την εικόνα του αγώνα με τον Ολυμπιακό να είναι άνευρος και άχρωμος, σε αντίθεση με τον Αρη, που είχε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Οι ερυθρόλευκοι, τους οποίους παρέταξε ο Μίτσελ με δέκα συνολικά αλλαγές συγκριτικά με όσους έπαιξαν στην Τρίπολη δεν έβγαλαν ενέργεια, δεν βρήκαν ρυθμό και οι μόνες καλές τους στιγμές ήταν δύο σουτ των Βαλντές-Χολέμπας.

Την ίδια ώρα ο Αρης αμυνόταν σωστά και εκμεταλλευόταν πολύ καλύτερα από τους γηπεδούχους το διάστημα, που είχε κατοχή (72-25 υπέρ του Ολυμπιακού). Οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης έβγαιναν ωραία στο χώρο και ανάγκασαν τον Ρομπέρτο σε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις, μία σε σουτ του Μανιά και μία σε προσπάθεια του Βαγγέλη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του α’ μέρους καταγράφηκε στο 30′ όταν ο Μανιάς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του ισπανού τερματοφύλακα.

Για να διορθώσει τα κακώς κείμενα ο Μίτσελ με την έναρξη της επανάληψης έριξε στο ματς Μανιάτη και Κάμπελ (αντί των Σάμαρη και Βέργου). Ο κοσταρικανός πήρε κάποιες πρωτοβουλίες, ωστόσο η εικόνα του Ολυμπιακού δεν βελτιώθηκε και ο Αρης, που συνέχισεν να αμύνεται σωστά, δεν είχε πρόβλημα να κρατάει το μηδέν. Ενα σουτ του Κάμπελ και ένα του Βαλντές δεν ανησύχησαν τον Διούδη, αλλά την ίδια ώρα και οι κίτρινοι ήταν ακίνδυνοι για την εστία του Ρομπέρτο.

Οι θεσσαλονικείς πάντως έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για δύο περιπτώσεις οφσάιντ (μία σε κάθε ημίχρονο), στις οποίες κόπηκε λανθασμένα ο Μανιάς και ενώ έφευγε τετ α τετ. Ακόμα κι όταν ο Μίτσελ έπαιξε με δύο φορ (Βαλντές-Σέποβιτς) η πίεση στην εστία του Διούδη δεν αυξήθηκε και η πρώη καλή στιγμή ήρθε στο 77′ με καλό σουτ του Εντινγκά. Στο 84′ ωστόσο ο Βαλντές λύτρωσε τους ερυθρολεύκους καθώς με προβολή αξιοποίησε τη σέντρα του Χολέμπας, νίκησε τον Διούδη και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από την τέταρτη γκέλα στα τελευταία έξι ματς. Ο Αρης τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Ηρακλής για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Μανιάτη.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης (46′ Μανιάτης), Εντινγκά, Πέρες, Ντομίνγκες (61′ Στσέποβιτς), Βέργος (46′ Κάμπελ), Βαλντές.

Άρης: Διούδης, Γιαννίτσης, Καραγκούνης (87′ Νταμαρλής), Σουνάς (74′ Καμινιώτης), Τριανταφυλλάκος, Μπακασέτας (79′ Ψυχογιός), Βαγκέλι, Μανιάς, Βλάχος, Ηρακλής, Μπουγαΐδης.

Σχετικά άρθρα