Ιαπωνικά τύμπανα θα ηχήσουν στη Στέγη Γραμμάτων

31 Μαρτίου 2014

Μοναδική παράσταση σήμερα (Δευτέρα 31 Μαρτίου) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που θα σας ταξιδέψει στην Ιαπωνία. Το συγκρότημα «Τύπανα» σε ένα πρόγραμμα με μουσική από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ένα σπάνιο αφιέρωμα στην ιαπωνική μουσική, με έμφαση στις συνθέσεις για κρουστά: «Rain tree» του Toru Takemitsu, «Marimba Spiritual» του Minorou Miki, «Thirteen Drums» του Maki Ishii και «Hierophonie V» του Yoshihisa Taira.

Τέσσερα έργα απαιτήσεων για το σύνολο κρουστών «Τύπανα», το οποίο αφού παρουσίασε στο ελληνικό κοινό πολλά και σημαντικά έργα των Steve Reich, Ιάννη Ξενάκη, George Antheil, John Cage και George Crumb στρέφεται στους μεγάλους Ιάπωνες συνθέτες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα.

Και για τους «ψαγμένους» ακροατές: το «Rain Tree», γραμμένο το 1981 για τρεις κρουστούς σε τονικά όργανα, αποτελεί μαζί με το Rain Tree sketch (1982) και το Rain Tree sketch 2 (έργα για πιάνο σόλο) μια ιδιότυπη τριλογία του Τεκεμίτσου με θέμα την κυκλική ροή του νερού στον πλανήτη. Το «Marimba Spiritual» γράφτηκε κατά παραγγελία της σπουδαίας Keiko Abe (βιρτουόζος της μαρίμπα) το 1984 και πρόκειται για ακραία δεξιοτεχνική σύνθεση. Το «Thirteen Drums» βασίζεται στην ιδέα της αέναης κίνησης. Τέλος, το «Hierophonie V» είναι ένας ιδιοφυής συνδυασμός φωνημάτων του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου με τις απαράμιλλες διαστάσεις του ιμπρεσιονισμού.

Info

31 Μαρτίου 2014 
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ - ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, Ευρυδάμαντος και Γαλαξία 2, Νέος Κόσμος 
Τηλ.: 210-9249090 
Ώρα 20:30. Εισιτήρια: 15 – 18 – 28 €, Μειωμ. 10 - 12 - 15 € | Άνεργοι 5 €


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ