Πασχαλινά κουλουράκια

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">400 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη να μην έχει κόμπους</span><br /><span style="font-size: medium;">18 γραμμάρια αμμωνία</span><br /><span style="font-size: medium;">1 βανίλια άρωμα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">290 γραμμάρια γάλα εβαπορέ χλιαρό</span><br /><span style="font-size: medium;">ξύσμα πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1200 γραμμάρια αλεύρι δυνατό κοσκινισμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κρόκους και 3 κουταλιές ζάχαρη για άλειμμα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Στο κάδο του μίξερ και στη μεσαία σκάλα χτυπάμε στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη. Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι λίγο- λίγο,αφήνοντας το μίξερ και δουλεύοντας με τα χέρια.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Θέλουμε να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό στρώνουμε τις λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί και ετοιμάζουμε το μείγμα για το άλειμμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, να είναι μικρά γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα, με κάποια απόσταση για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με πινελάκι, με το μείγμα αυγού ζάχαρης.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις και στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα κλείνουμε σε αεροστεγή σκεύη.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα