Σπαγγέτι με σπαράγγια, ζαμπόν και ντοματίνια

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι</span><br /><span style="font-size: medium;">6 σπαραγγια φρεσκα πρασινα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια κρεμα γαλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλυτζανι ηλιαιλεο</span><br /><span style="font-size: medium;">10 ντοματίνια κομμένα στη μέση</span><br /><span style="font-size: medium;">4  φετες μπεικον καπνιστο</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">φρεσκοτριμμενο πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Βαζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τα μακαρόνια ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια,και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά. Αφαιρείτε και και κόβετε τα κεφάλια τους και τα κρατάτε κατά μερος.Το υπόλοιπο τα κοτσάνια δηλαδή τα ψιλοκόβετε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το μπέικον ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφού έχουμε σοτάρει το κρεμμύδι και το μπέικον ,προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τα βραστά μακαρόνια. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα Γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα