Σπαγγέτι με σπαράγγια, ζαμπόν και ντοματίνια

31 Μαρτίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
6 σπαραγγια φρεσκα πρασινα
1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια κρεμα γαλακτος
1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα
1/2 φλυτζανι ηλιαιλεο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
4  φετες μπεικον καπνιστο
αλάτι
φρεσκοτριμμενο πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

Βαζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τα μακαρόνια ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε.
Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια,και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά. Αφαιρείτε και και κόβετε τα κεφάλια τους και τα κρατάτε κατά μερος.Το υπόλοιπο τα κοτσάνια δηλαδή τα ψιλοκόβετε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το μπέικον ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφού έχουμε σοτάρει το κρεμμύδι και το μπέικον ,προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τα βραστά μακαρόνια. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα Γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ