Μεσογειακή τάρτα με σπαράγγια και μπέικον

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη βάση της ζύμης</span><br /><span style="font-size: medium;">5 κουταλιές της σούπας βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/4 φλιτζάνιου αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">1/3 φλιτζάνιου κρύο νερό</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">18 λεπτά σπαράγγια</span><br /><span style="font-size: medium;">4 αυγά χτυπημένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 15 % λιπαρά</span><br /><span style="font-size: medium;">6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι και μαύρο πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><br /><br /><span style="font-size: medium;">Για τη ζύμη της βάση</span><br /><span style="font-size: medium;">Ξεκινήστε κάνοντας τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το βούτυρο. Στη συνέχεια το τρίβετε με τα δάχτυλα σας μέχρι να γίνει το μείγμα ψίχουλα , προσθέστε αρκετό κρύο νερό και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά. Τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη τη ζύμη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 10 με 15 λεπτά.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε φύλλο λεπτό φύλλο ίσης διαμέτρου με την ταρτιέρα ή το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε. Βάζετε το φύλλο της ζύμης στην ταρτιέρα αφαιρώντας περιμετρικά τη ζύμη που περισσεύει με ένα μαχαιράκι. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ενώ η ζύμη ψήνεται, ξεπλένετε τα σπαράγγια και τα κόβετε στη μέση. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το τυρί και την κρέμα γάλακτος,  πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίξτε το μείγμα των αυγών μέσα στη τάρτα και συνεχίστε προσθέτοντας τα σπαράγγια. Τέλος πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο μπέικον και ψήνετε για άλλα 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα