Τα σενάρια κατάταξης στη Volleyleague

Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ και τα πάντα είναι ανοικτά για όλες τις θέσεις της τελικής κατάταξης της κανονικής περιόδου επιβεβαιώνοντας πως το εφετινό πρωτάθλημα είναι το πλέον ανταγωνιστικό όλων των εποχών.Εκτός από την ΑΕΚ που έχει εξασφαλίσει την 5η θέση, όλες οι υπόλοιπες ομάδες διεκδικούν καλύτερα πλασαρίσματα από την πρώτη έως την 11η θέση. Τα σενάρια για την τελική κατάταξη και τις ισοβαθμίες σε κάθε αγώνα είναι τα εξής:
 
Ολυμπιακός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Ο Ολυμπιακός με νίκη με οποιοδήποτε σκορ ή και ήττα 3-2 καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με νίκη 3-0 ή 3-1 σετ καταλαμβάνει την πρώτη θέση καθώς έχει πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό. Ο Εθνικός σε ισοβαθμία με την Κηφισιά ή με τον Α.Ο.Φοίνικα Σύρου έχει πλεονέκτημα. Επίσης έχει πλεονέκτημα σε τριπλή ισοβαθμία με Κηφισιά και Φοίνικα.
 
Νίκη Αιγινίου – Α.Ο.Φοίνικας: Η Νίκη θέλει βαθμούς για να βελτιώσει τη θέση της στα πλέι άουτ. Ο Φοίνικας μόνο με νίκη 3-0 ή 3-1 σετ ελπίζει να πάρει την 2η ή την 3η θέση στην τελική κατάταξη. Ο Φοίνικας σε ισοβαθμία είτε με την Κηφισιά, είτε με τον Εθνικό έχει μειονέκτημα. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας Εθνικού, Κηφισιάς και Φοίνικα η κατάταξη θα είναι: 2.Εθνικός, 3.Κηφισιά, 4.Φοίνικας.
 
Α.Ο.Κηφισιάς – Γ.Σ.Λαμία: Η Κηφισιά στοχεύει στην 2η θέση θέση και δεν έχει ελπίδες για την πρώτη θέση. Εάν νικήσει τη Λαμία 3-0 ή, 3-1 σετ και ο Εθνικός νικήσει τον Ολυμπιακό με το ίδιο σκορ θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία Εθνικού, Κηφισιάς και Ολυμπιακού και η σειρά κατάταξης θα είναι: 1.Εθνικός, 2.Κηφισιά, 3.Ολυμπιακός. Εάν ο Εθνικός ηττηθεί από τον Ολυμπιακό θα πρέπει η Κηφισιά να τον ξεπεράσει στη βαθμολογία καθώς στη μεταξύ τους ισοβαθμία η ακριτική ομάδα έχει πλεονέκτημα. Επίσης σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας Εθνικού, Κηφισιάς και Φοίνικα η κατάταξη θα είναι: 2.Εθνικός, 3.Κηφισιά, 4.Φοίνικας. Επίσης η Λαμία θέλει έναν βαθμό από την Κηφισιά για να εξασφαλίσει την 6η θέση καθώς έχει πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με τον δικέφαλο.
 
ΠΑΟΚ – Παμβοχαϊκός: Ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ για να έχει ελπίδα κατάκτησης της 6ης θέσης στην περίπτωση που ο Γ.Σ.Λαμία χάσει με 3-0 ή 3-1 σετ από την Κηφισιά στο Ζηρίνειο. Σε ισοβαθμία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία η ομάδα της Φθιώτιδας έχει πλεονέκτημα. Ο Παμβοχαϊκός ισοβαθμεί με τον Άρη και θέλει να τον ξεπεράσει για να πάρει πάνω στο νήμα την 8η θέση. Άρα θέλει νίκη επί του ΠΑΟΚ 3-0 ή 3-1 και ο Άρης να χάσει βαθμό από τον Παναθηναϊκό ή εάν ο Παμβοχαϊκός νικήσει 3-2 σετ ο Άρης να χάσει με οποιοδήποτε σκορ από τους «πράσινους». Εάν ο Παμβοχαϊκός πάρει έστω κι έναν βαθμό από τον ΠΑΟΚ θα ζητάει νίκη του Παναθηναϊκού με 3-0 ή 3-1 σετ. Σε αυτή την περίπτωση θα ισοβαθμήσουν ο Παμβοχαϊκός με τον Παναθηναϊκό με την ομάδα του Βραχατίου να έχει πλεονέκτημα στη μεταξύ τους ισοβαθμίας. Ο Παμβοχαϊκός εάν ισοβαθμήσει με τον Άρη η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πλεονέκτημα έδρας.
 
Άρης – Παναθηναϊκός: Είναι ο αγώνας που θα ρυθμίσει την 8η θέση. Ο Άρης κρατάει την τύχη του στα χέρια του καθώς εάν νικήσει με 3-0 ή 3-1 σετ θα κρατήσει την 8η θέση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα ΠΑΟΚ – Παμβοχαϊκός καθώς σε ισοβαθμία με τον Παμβοχαϊκό έχει πλεονέκτημα. Ο Παναθηναϊκός για να μπει στην 8αδα θα πρέπει να νικήσει 3-0 ή 3-1 τον Άρη και παράλληλα ο Παμβοχαϊκός να χάσει με 3-0 ή 3-1 από τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει περίπτωση να ισοβαθμήσουν ο Παναθηναϊκός με τον Άρη, όπως δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε τριπλή ισοβαθμία Άρη, Παμβοχαϊκού και Παναθηναϊκού. Σε ισοβαθμία του Παναθηναϊκού με τον Παμβοχαϊκό η ομάδα του Βραχατίου έχει πλεονέκτημα.
 
Παναχαϊκή – ΑΕΚ: Η Παναχαϊκή θέλει τους βαθμούς της νίκης για να βελτιώσει τη θέση της για τα πλέι άουτ όπου μεταφέρεται η βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Και με τρίποντο δεν προλαβαίνει την 8αδα. Η ΑΕΚ είναι «αδιάφορη» βαθμολογικά διότι είτε χάσει είτε κερδίσει θα τερματίσει στην 5η θέση στην κανονική περίοδο.
 
* Όλοι οι αγώνες της 22ης αγωνιστικής θα γίνουν το Σάββατο 5 Απριλίου με ώρα έναρξης 19.00.

Σχετικά άρθρα