“Κλείδωσε” την 3η θέση στην παράταση ο Πανιώνιος

Ντέρμπι με τα όλα του διεξήχθη στη Νέα Σμύρνη, με τον Πανιώνιο να νικά 95-92 τον ΠΑΟΚ στην παράταση και ουσιαστικά να εξασφαλίζει την 3η θέση στην κανονική περίοδο της Α1, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε.Για να απωλέσει την 3η θέση η ομάδα του Σφαιρόπουλου θα πρέπει να κάνει τρεις ήττες και ο ΠΑΟΚ να πετύχει το απόλυτο.

Το ματς είχε συναρπαστικη εξέλιξη. Ο Πανιώνιος ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας μάλιστα και διψήφιο προβάδισμα στη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου.

Με εξαιρετικούς τους Πέιν και Χαραλαμπίδη, όμως, ο Δικέφαλος κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να το στείλει στην παράταση, με εύστοχο τρίποντο του Χαραλαμπίδη στα 25" πριν από το τέλος.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, προηγήθηκαν με πέντε στα 20" πριν από το φινάλε, ωστόσο ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα… βενζίνη, μειώνοντας αρχικά στους 3π. με τον Δέδα και στον πόντο με τρίποντο του Κούπερ στα 6"  (είχε μεσολαβήσει 1/2 βολή από τον ΜακΚόλουμ).

Με 2/2 βολές από τον Μίλμπουρν οι κυανέρυθροι πήγαν ξανά στο +3 (στα 5.8"), ο Κούπερ αστόχησε σε σουτ από τη σέντρα (σ.σ.: αν και είχε χρόνο για μια καλύτερη επιλογή) κι έτσι το ροζ φύλλο αγώνα πήγε στα χέρια των γηπεδούχων.

Σχετικά άρθρα