Δωρεάν εκδηλώσεις από την Εθνική Λυρική Σκήνη

1 Απριλίου 2014

Επιμέλεια: Ευφροσύνη Κυριαζή

H Εθνική Λυρική Σκηνή υποδέχεται τον Απρίλιο με 3 εκδηλώσεις, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο και στην πρεμιέρα του νέου διευρυμένου ωραρίου των μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων (καθημερινά 08.00 - 20.00 ).

Οι παραστάσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και ξεκινάνε στις 5 το απόγευμα. Διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει και περάστε ένα όμορφο απόγευμα με τα παιδιά ή τους φίλους σας στα Προπύλαια της Ακρόπολης «παρέα» με τους Μάνο Χατζιδάκι, Αμαντέους Μότσαρτς, Μπέντζαμιν Μπρίτεν και πολλούς άλλους.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις της Λυρικής για την Τρίτη 1 Απριλίου:

Στις 5 το απόγευμα, η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, θα δώσει μια μοναδική συναυλία με έργα των Μπρίττεν, Μότσαρτ, Χατζιδάκι κ.ά. στα Προπύλαια της Ακρόπολης (εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης ).

Στις 6 μ.μ., οι μαθητές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσουν αυτοσχεδιασμούς στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού - Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών (Βασ. Σοφίας 22, 213 213.95.72, 213 213.95.00 ). Στο πιάνο, ο Θοδωρής Ρεγκλής

Τέλος, στις 7 μ.μ. στην «Αίθουσα του βωμού» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44, 213 214.48.90 ), οι Μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γεωργία Ηλιοπούλου (υψίφωνος ) και Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος ) θα ερμηνεύσουν δημοφιλείς άριες και αγαπημένα ντουέτα των συνθετών Ροσσίνι, Βέρντι, Πουτσίνι, Λέχαρ κ.ά. Στο πιάνο η Σοφία Ταμβακοπούλου.

Η παιδική χοροδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ