Ανοι(Χ)τοί λογαριασμοί…

Πολλοί είχαν χρίσει σούπερ φαβορί την Μπάγερν στο ματς με τη Γιουνάιτεντ, ωστόσο οι Κόκκινοι Διάβολοι, σε αντίθεση με τα περισσότερα φετινά τους παιχνίδια, στάθηκαν αξιοπρεπώς στο "Ολντ Τράφορντ" και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους Βαυαρούς. Το σκορ άνοιξε ο Βίντιτς στο 58′ για να ισοφαρίσει ο Σβάιντσταϊγκερ στο 67′, με τον τελευταίο να αποβάλλεται στο φινάλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ιδιο σκορ (1-1) και στον ισπανικό "εμφύλιο" με την Ατλέτικο να προηγείται με τον Ντιέγκο στο 56′ και τον Νεϊμάρ να ισοφαρίζει στο 71′ για την Μπαρτσελόνα.Οι Κόκκινοι Διάβολοι, μένοντας πίσω από τη σέντρα και περιμένοντας τους Βαυαρούς, κατάφεραν να κλείσουν όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους, να πιέσουν σωστά και με συνεχές τρέξιμο και να μην επιτρέψουν στην ομάδα του Γκουαρντιόλα να γίνει επικίνδυνη. Κάλλιστα, η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, όπου έχασε απίστευτο τετ α τετ ο Γουέλμπεκ.

Στο τρίτο λεπτό δεν μέτρησε γκολ του Γουέλμπεκ για επιθετικό φάουλ, καθώς ο Άγγλος φορ σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι του σε προσπάθεια να κοντρολάρει τη μπάλα. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Ρόμπεν με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Ντε Χέα σε εκπληκτική επέμβαση και στο 40’, ο Γουέλμπεκ έχασε το τετ α τετ απέναντι από τον Νόιερ, για να παραμείνει το 0-0 στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Μόγιες να περνάει τον Καγκάουα στη θέση του Γκιγκς και τη Γιουνάιτεντ να ανοίγει το σκορ στο 58′ με κεφαλιά του Βίντιτς, ύστερα από κόρνερ του Ρούνεϊ, σηκώνοντας στο πόδι το "Ολντ Τράφορντ".

Στο 63′ ο Μάντζουκιτς πέρασε στη θέση του Μίλερ και έδωσε την ασίστ στον Σβάινσταϊγκερ για την ισοφάριση. Στο 67′, λοιπόν, ο Ραφίνια έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ραφίνια έστρωσε με το κεφάλι στον Σβάινσταϊγερκ που από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα με σουτ στον ουρανό των διχτύων του Ντε Χέα για το 1-1…

Μετά την ισοφάριση, οι Βαυαροί είχαν δυο καλές ευκαιρίες με τον Ρόμπεν, στο 71′ και στο 78′, προκειμένου να σκοράρουν, αλλά τα σουτ του Ολλανδού πέρασαν άουτ από την εστία του Ντε Χέα. Στο 88′ ο Σβάινσταϊγκερ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε για σκληρό φάουλ στον Ρούνεϊ και χάνει τη ρεβάνς, όπως και ο Μαρτίνεθ που συμπλήρωσε κάρτες…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Μπίτνερ (74’ Γιάνγκ), Κάρικ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Φελαϊνί, Γκιγκς (45’ Καγκάβα), Ρούνεϊ, Βαλένσια, Γουέλμπεκ (85’ Ερνάντεζ).

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Χάβι Μαρτίνεθ, Μπόατενγκ, Ρόμπεν, Λαμ, Μίλερ (63’ Μάντζουκιτς), Κροος (74’ Γκέτσε), Ριμπερί.

Ισοπαλία με… γκολάρες στο Καμπ Νου
Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες για τέταρτη σερί φορά φέτος, μένοντας στο 1-1 με εκπληκτικά γκολ του Νεϊμάρ για τους γηπεδούχους που ισοφάρισε και του Ντιέγκο για τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν στο σκορ.

Οι Μαδριλένοι είχαν ένα καλό σουτ του Βίγια στο 5ο λεπτό, που πέρασε λίγο άουτ, με τους Καταλανούς να ανεβαίνουν μετά το 20λεπτο και να ψάχνουν το γκολ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 26′, όταν ύστερα από εκπληκτική ενέργεια του Μέσι και φανταστική μπαλιά στον Ινιέστα, ο τελευταίος από θέση τετ α τετ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κουρτουά, για να λήξει το ημίχρονο με μια κατοχή στο 62-38% υπέρ της Μπαρτσελόνα και να σημαδευτούν τα πρώτα 45 λεπτά από δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών του Πικέ και του Κόστα.

Στο 56′ το Καμπ Νου πάγωσε και η ποδοσφαιρική υφήλιος παρακολούθησε αποσβολωμένη το ανεπανάληπτο γκολ του Ντιέγκο! Ήταν ένα σουτ του Βραζιλιάνου από τα 40 μέτρα, από διαγώνια δεξιά θέση και με σωστά φάλτσα, που καρφώθηκε στο αριστερό παραθυράκι του Πίντο που δεν πρόλαβε καν να πάει από τη μία άκρη του τέρματος στην άλλη… 0-1.

Η Μπαρτσελόνα άρχισε να πιέζει και το γήπεδο να… γέρνει προς την εστία του Κουρτουά. Στο 71′ ήρθε η ισοφάριση, ύστερα από φανταστική ασίστ του Ινιέστα, που έβγαλε τετ α τετ τον Νεϊμάρ, ο οποίος με ένα υποδειγματικό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα θα μπορούσε να γίνει και η ολική ανατροπή, αλλά ο Κουρτουά είπε "όχι" στον Ινιέστα και στο δυνατό του σουτ, ενώ στο 86′, ο γκολκίπερ της Ατλέτικο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ την απ’ αυθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι.

Μπαρτσελόνα: Πίντο, Άλβες, Πικέ (12′ Μπάρτρα), Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (68′ Αλέξις), Νεϊμάρ, Μέσι, Ινιέστα.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Λουίς, Γκάμπι, Τιάγο, Κόκε, Τουράν (77′ Ροντρίγκες), Βίγια (70′ Σόσα), Κόστα (29′ Ντιέγκο).

Σχετικά άρθρα