Σπιτική κρέμα καραμελέ

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 2-4 άτομα</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την καραμέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι νερό</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την κρέμα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κούπες νερό για να διαλύσουμε το ζαχαρούχο γάλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 βανίλια</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την καραμέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">Φτιάχνουμε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο. Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνουμε σε μέτρια φόρμα.</span></p>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την κρέμα</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με ίση ποσότητα νερού, ρίχνουμε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αδειάζουμε στη φόρμα που την τοποθετούμε σε ταψί με χλιαρό νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα