Έχετε δοκιμάσει πουρέ από σπαράγγια;

2 Απριλίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο μάτσο σπαράγγια λεπτά (περίπου 20)
1/4 φλιτζάνι σπανάκι

 

 

 

Εκτέλεση

Ρίχνετε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και βράζετε σε δυνατή θερμοκρασία. Όταν το νερό πάρει την πρώτη βράση, τότε ρίχνετε τα σπαράγγια και βράζετε σε δυνατή εστία για 4 λεπτά. Ετοιμάστε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό με παγάκια. Στη συνέχεια στραγγίζετε τα σπαράγγια και τα ρίχνετε στο παγωμένο νερό.

Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή εστία. Προσθέστε το κρεμμύδι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνετε το τα σπαράγγια μαζί με το σπανάκι και το μαγειρεμένο κρεμμύδι σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Σερβίρετε με κρακέρ ή με τα ψητά σας.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ