Σαλάτα με καπνιστό σολομό και ντρέσινγκ με τζίντζερ και ελαιόλαδο

2 Απριλίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη σαλάτα
225 γραμμάρια καπνιστό σολομό, κομμένο σε φέτες
6 αγγουράκια κομμένα σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 σκελίδα σκόρδο

 

 

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα
Κόψτε καπνιστό σολομό σε φέτες κομμάτια δάγκωμα-μεγέθους.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αγγούρια και φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέστε το καπνιστό σολομό και ανακατέψτε.
Σερβίρετε με ραντίζοντας με το ντρέσινγκ.

Για το ντρέσινγκ
Χτυπάμε  στο μπλέντερ 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδο. Ενώ χτυπάμε τα υλικά ρίχνουμε σταδιακά ½ φλιτζάνι τσαγιού από το λάδι. Σταματάμε μόλις δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ