Σαλάτα με πλιγούρι και ντομάτες

2 Απριλίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού
3 κουταλιές σούπας λεμόνι
1 φλιτ του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτ του τσαγιού καλαμποκέλαιο
2 μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε κύβους
100 γραμμάρια φέτα κομμένη σε καρέ
10 λιαστές ντομάτες
10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι του καφέ πλιγούρι
3 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές ροδέλες

 

 

 

Εκτέλεση

Ρίχνετε το πλιγούρι σε ένα μπολ με νερό και το αφήνετε να κρυώσει.
Παίρνετε τις δύο ροδέλες του κολοκυθιού και τους κύβους της μελιτζάνας και σοτάρετε τους καλά σ’ ένα τηγάνι μαζί με το καλαμποκέλαιο.

Μόλις γίνουν βγάλτε τα και ακουμπήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί να σουρώσουν
Σ’ ένα μπολ βάλτε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύετε καλά. Βάλτε αμέσως μετά τους κύβους από την φέτα και την λιαστή ντομάτα.

Σουρώστε το πλιγούρι και στεγνώστε το με μια πετσέτα. Ρίξτε το πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος προσθέτετε τις ελιές, το λεμόνι, το λάδι, αλατίστε και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί με την βοήθεια ενός κουταλιού και ενός πιρουνιού.

 

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ