Νηστίσιμα μουστοκούλουρα

2 Απριλίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

¾ της κούπας σπορέλαιο
1 ½ σφηνάκι κονιάν
2 σφηνάκια χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
2 συσκευασίες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ¼ κούπα πετιμέζι

 

 

 

 

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το σπορέλαιο, το πετιμέζι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά.
Ταυτόχρονα διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.

Αναδεύουμε με απαλές κινήσεις το μείγμα, για να γίνουν τα μουστοκούλουρα αφράτα.
Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα δίνοντας τα, όποιο σχήμα θέλουμε (συνήθως κυκλικό).

Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
 

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ