Νηστίσιμα μουστοκούλουρα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">¾ της κούπας σπορέλαιο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ σφηνάκι κονιάν</span><br /><span style="font-size: medium;">2 σφηνάκια χυμό πορτοκάλι</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές του γλυκού κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού σόδα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 συσκευασίες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ¼ κούπα πετιμέζι</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το σπορέλαιο, το πετιμέζι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ταυτόχρονα διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αναδεύουμε με απαλές κινήσεις το μείγμα, για να γίνουν τα μουστοκούλουρα αφράτα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα δίνοντας τα, όποιο σχήμα θέλουμε (συνήθως κυκλικό).</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα