Νηστίσιμοι μανιταροκεφτέδες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια μανιτάρια</span><br /><span style="font-size: medium;">400 γραμμάρια πατάτες βρασμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας  ψιλοκομμένο βασιλικό</span><br /><span style="font-size: medium;">20 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού ξίδι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού Αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">Ηλιέλαιο για τηγάνισμα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνουμε σε πουρέ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε μαργαρίνη 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βασιλικό, αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μακρόστενες όπως οι κροκέτες. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα