Νηστίσιμοι μανιταροκεφτέδες

2 Απριλίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

200 γραμμάρια μανιτάρια
400 γραμμάρια πατάτες βρασμένες
1 κουταλιά της σούπας  ψιλοκομμένο βασιλικό
20 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
2 κουταλιές του γλυκού ξίδι
2 κουταλιές του γλυκού Αλάτι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

 

 

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνουμε σε πουρέ.
Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε μαργαρίνη 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βασιλικό, αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μακρόστενες όπως οι κροκέτες. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ