Πέστο κόκκινης πιπεριάς

2 Απριλίου 2014

Υλικά

Για 1 μεγάλο βάζο 

340 γραμμάρια ψητές κόκκινες πιπεριά σε βάζο στραγγισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πολτοποιημένο σκόρδο
60 γραμμάρια ψημένα και αλατισμένα αμύγδαλα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

Στο μούλτι ρίχνετε τις ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές μαζί με το ψημένο σκόρδο, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, την φέτα τριμμένη και χτυπάτε δυνατά για 1 λεπτό. Προσθέστε λάδι στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.

Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε το μείγμα σε ένα βάζο. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ