“Ασημένια” η Πρεβολαράκη στο Ευρωπαϊκό

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Πρεβολαράκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης που φιλοξενείται από στην πόλη Βάνταα της Φινλανδίας.Η Πρεβολαράκη ήταν δεύτερη και το 2013 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα 55 κιλά. Τα 53 κιλά είναι η καινούργια ολυμπιακή κατηγορία και η νεαρή αθλήτρια φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει.

"Μπήκα στον τελικό με καλή διάθεση. Ένοιωθα καλά όμως ήξερα ότι απέναντί μου είχα μια έμπειρη αθλήτρια. Μπήκα στο ρυθμό της και δυστυχώς παρασύρθηκα, με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η ήττα. Δεν στεναχωριέμαι όμως, γιατί παρά τα προβλήματα υγείας που είχα, κατάφερα να είμαι παρούσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Με τη βοήθεια και του φυσιοθεραπευτή μου, του Παναγιώτη Βεκρή, μπόρεσα να έρθω στην Φινλανδία και να πάρω αυτό το μετάλλιο. Τώρα το μόνο που χρειάζομαι είναι ξεκούραση", σχολίασε η Πρεβολαράκη που έχει κερδίσει μετάλλιο σε όλους τους αγώνες που έχει κάνει φέτος.

Η νεαρή πρωταθλήτρια που δυστυχώς κάνει πρωταθλητισμό στα χρόνια της κρίσης αφιέρωσε το μετάλλιο στους Έλληνες και μίλησε με παράπονο για τη συμπεριφορά της πολιτείας.

"Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στην Ελλάδα και ας πληγώνει τόσο πολύ τους αθλητές της. Νοιώθουμε μόνοι και ειδικά μετά τα όσα εξήγγειλε η Πολιτεία, θα μείνουμε ακόμη πιο πολύ στο περιθώριο. Όλοι θέλουν τα μετάλλια, όμως κανείς δεν είναι σε θέση να τα επιβραβεύσει. Η ελληνική πάλη και ο ελληνικός αθλητισμός πρέπει και αξίζει να είναι σε περίοπτη θέση μέσα στην κοινωνία. Η Πολιτεία δεν πρέπει να μας εγκαταλείψει. Έστω και αυτή τη στιγμή, πρέπει να δείξει ότι σέβεται τον καθημερινό μας αγώνα. Δεν είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού», δήλωσε η Μαρία Πρεβολαράκη αμέσως μετά την κατάκτηση του μεταλλίου".

Σχετικά άρθρα