3άρα πρόκρισης η Ρεάλ, το πάνω χέρι η Παρί

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που ουσιαστικά "έκλεισε" θέση στο κορυφαίο καρέ του Champions League, μετά το 3-0 επί της Ντόρτμουντ στο Μπέρναμπέου. Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για την Παρί, 3-1 την Τσέλσι στο Παρίσι.► OI ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου 1-1
Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-0
Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι 3-1

Tο 3-0 της Βασίλισσας επί της Ντόρτμουντ αφενός ισοδυναμεί με… μισή πρόκριση για τους Μαδριλένους και αφενός αποτελεί για τον Ρονάλντο και την παρέα του μια μίνι ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό από τους Βεστφαλούς.

Ο δρόμος για τη νίκη άνοιξε πολύ νωρίς, μόλις στο 3′, όταν ο Μπέιλ με ωραία κίνηση και κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Ρεάλ μπήκε αποφασισμένη να "καθαρίσει" από νωρίς και στο 27′ το εξαργύρωσε με δεύτερο γκολ. Ο Ισκο με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Βαϊντενφέλερ, γράφοντας το 2-0.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να ισορροπήσει, έψαξε το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο "κόλπο", αλλά Κασίγιας και Πέπε της είπαν… "όχι" σε δύο περιπτώσεις. Ο Βαϊντενφέλερ δεν κατάφερε να πράξει αναλόγως (αν και γενικώς έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις) στη φάση του 57′, όταν ο Ρονάλντο τον νίκησε με κοντινό πλασέ.

Στο Παρίσι η εκκίνηση του αγώνα ήταν αντίστοιχη μ’ αυτού της Μαδρίτης, αφού κι εδώ είχαμε γκολ για τους γηπεδούχους από τα αποδυτήρια. Συγκεκριμένα, μόλις στο 4ο λεπτό ο Λαβέτσι κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα, ύστερα από απομάκρυνση από τον Τέρι και με εξαιρετικό τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα του Τσεχ για το Παρί – Τσέλσι 1-0.

Η ομάδα του Μουρίνιο, παρά το σοκ του γρήγορου γκολ που δέχτηκε, πήρε τον έλεγχο στα επόμενα λεπτά, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 27′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αζάρ. Στη φάση του πέναλτι ο Τιάγκο Σίλβα ανέτρεψε τον Οσκαρ.

Λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, μάλιστα, λίγο έλειψε η Τσέλσι να φέρει… τούμπα το ματς, ωστόσο στο σουτ του Αζάρ η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σερίγκου.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Αζάρ, το πέτυχε ο Νταβίντ Λουίζ στο 61′, αλλά σε… λάθος εστία. Ο Λαβέτσι εκτέλεσε το φάουλ για την Παρί και ο άσος της Τσέλσι στην προσπάθειά του να διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Κι ενώ όλα έδειχαν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε με το 2-1 στη ρεβάνς και με τους λογαριασμούς πρόκρισης… ανοικτούς, ήρθε το εκπληκτικό γκολ του Παστόρε στις καθυσερήσεις για το 3-1 υπέρ της Παρί, ένα σκορ που σαφώς και δίνει μεγάλο προβάδισμα στους Γάλλους έναντι της ομάδας του Μουρίνιο.

Σχετικά άρθρα