Πονάνε τα δόντια μου. Δεν μπορώ να μασήσω. Τι να κάνω;

3 Απριλίου 2014
ρωτά

Αναγνώστρια μας ρωτά:

Είμαι 22 ετών και πάσχω από κροταφογναθικό σύνδρομο. Πήγα στον οδοντίατρο γιατί πονάνε πολύ όλα τα δόντια μου από την αριστερή πλευρά. Μου έδωσε ένα μυοχαλαρωτικό φάρμακο αλλά τα συμπτώματα συνεχίζονται. Ανησυχώ γιατί δεν βρίσκω λύση, πονάω πολύ και φοβάμαι μην χάσω τα δόντια μου. 

 

Απευθύναμε το ερώτημά σας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας,  Αθανάσιο Κατσίκη

Πρόκειται για ένα από  τα πιο δύσκολα προβλήματα της Οδοντιατρικής γιατί το κροταφογναθικό σύνδρομο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τον πόνο στα δόντια και τις κεφαλαλγίες. Ενδέχεται να προκαλείται όταν ο ασθενής σφίγγει τα δόντια του στον ύπνο ή αν έχει πάθει κάποια ψύξη. Θα συνέστηνα στην αναγνώστριά σας να επισκεφθεί άμεσα έναν εξειδικευμένο γναθολόγο προκειμένου να διαγνωσθεί η έκταση και η αιτία του προβλήματος.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Niko***** ****
13:28 Πέμπτη 18/02/2016
ΑΠΟΦΑΣΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΕΤΗΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 3334 ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΝΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΙΔΙΚΑΕΧΘΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΧΗΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟΚΑΛΑ ΠΗΓΕΔΕΝ ΚΑΠΝΙΣΑ ΠΟΛΥΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΠΑΚΕΤΟΑΠΟ ΤΟ 1 ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΑΣΗΜΕΡΑ ΞΥΠΝΑΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΣΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΩ ΚΑΦΕΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΟΞΥΣ ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΖΑΛΑΔΕΣΠΗΡΑ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕΛΙΚΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΑΝΑΨΩ 1 ΤΣΙΓΑΡΟ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΖΑΛΑΔΕΣΜΑΛΛΟΝ ΑΔΙΚΑ ΓΡΑΦΩΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΧΡΗΣΖΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗΜΟΝΟ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΠΟΥ ΖΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 1ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΓΙΑΤΡΟΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣΤΟ ΤΕΣΤΠΑΠ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΦΟΥ ΑΣΦΑΛΗΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΙΠΑΝΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΑΣ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟΚΑΠΟΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΝΕΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΜΑΓΝΗΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΦΤΙΕΙΔΑ ΜΕ 10 ΚΑΙ ΜΕ 20ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ