Πώς καταλαβαίνω αν το παιδί μου έχει σκολίωση;

4 Απριλίου 2014

Η σκολίωση είναι μια παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης , η οποία όταν διαγιγνώσκεται  νωρίς , μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα χωρίς να εμποδίζει την ανάπτυξη του παιδιού.

Όταν η σκολίωση διαγνωστεί σε προχωρημένο στάδιο , η παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης ενδέχεται να  είναι σημαντική και η θεραπεία με χρήση εκμαγείων , τιραντών ή και με χειρουργική επέμβαση  είναιπιο δύσκολη. Αντίθετα , όταν η σκολίωση εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί πιο εύκολα , δεν εμποδίζει την ανάπτυξη του παιδιού και δεν οδηγεί σε απώλεια της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης.

Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσει ο γονιός αν το παιδί του έχει σκολίωση είναι ο εξής:

Στέκεται το παιδί με τα πόδια ενωμένα , σκύβει προς τα εμπρός  και τοποθετεί τα χέρια του ανάμεσα στα γόνατά του. Ο γονέας είναι πίσω ή μπροστά από το παιδί και κοιτάζει εάν η καμπύλη είναι συμμετρική και στις δύο πλευρές της σπονδυλικής στήλης. Αν διαπιστώσει ασυμμετρία τότε θα πρέπει να συμβουλευτεί ένα γιατρό .

Η σκολίωση εμφανίζεται στο 2 έως 3 % του πληθυσμού στην παιδική ηλικία. Ωστόσο,αν οι γονείς είναι καλά ενημερωμένοι μπορούν να ανιχνεύσουν την ασθένεια πολύ νωρίς , κάτι το οποίο επιτρέπει μια πιο εύκολη θεραπεία χωρίς μετέπειτα επιπτώσεις.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...