Πρεμιέρα για τη Κατερίνα Διδασκάλου στο Βρετάνια

4 Απριλίου 2014

Η Κατερίνα Διδασκάλου ερμηνεύει ξανά το μονόλογο του Αντώνη Τσιπιανίτη στο έργο «Η Πόρνη από πάνω», βουτώντας στον ψυχισμό μιας ελληνίδας της επαρχίας. Στο θέατρο Βρετάνια και μόνο για 3 παραστάσεις (5-7 Απριλίου).

Λίγα λόγια για το έργο:

Η καταπιεσμένη σεξουαλικότητα ως μορφή κοινωνικού πειθαναγκασμού και η διερεύνησή της ως μέσο κατάκτησης της εσωτερικής ελευθερίας. Κάπως έτσι προσεγγίζει τον ψυχικό κόσμο μιας μέσης γυναίκας της επαρχίας ο συγγραφέας Αντώνης Τσιπιανίτης, στο μονόλογο «Η πόρνη από πάνω» που επαναλαμβάνεται για τρεις μόνο παραστάσεις.

Πρόκειται για την ιστορία της Ερατούς, μιας γυναίκας που ζει στην Πρέβεζα και βιώνει την καταπίεση τόσο μέσα στο σπίτι της, μέσα από έναν «καταναγκαστικό» γάμο, όσο και έξω απ’ αυτό, με τα ταμπού και τις προκαταλήψεις του κοινωνικού μικρόκοσμου της επαρχίας.

Όλα θα αλλάξουν για την ίδια μόλις εγκατασταθεί στο πάνω διαμέρισμα της πολυκατοικίας της μία πόρνη, βάζοντάς τη σε σειρά χιουμοριστικών και συναισθηματικών στοχασμών που επιστρατεύουν τη σεξουαλικότητα για να κατακτηθεί η επιθυμητή ψυχική ισορροπία. Άλλοτε ακολουθώντας τις επιταγές της λογικής και άλλες φορές μέσα από «χαμένες» διηγήσεις, η Ερατώ ακροβατεί ανάμεσα σε λεπτές ψυχικές ισορροπίες, στα όρια της διαταραχής, πάντα όμως δείχνοντας την ανάγκη να σπάσει τα δεσμά και να βρει τη θέληση για να κάνει το βήμα που θα καλυτερεύσει τη ζωή της. 

Τι

Η Πόρνη από Πάνω

Πού

ΒΡΕΤΑΝΙΑ,
Πανεπιστημίου 7, Σύνταγμα ,
Τηλ.: 210-3221579

Συγγραφέας
Αντώνης Τσιπιανίτης

Σκηνοθέτης
Σταμάτης Πατρώνης

Ηθοποιοί
Κατερίνα Διδασκάλου

Πότε
5 Απριλίου

Μέχρι Πότε
7 Απριλίου

Τι ώρα
Σάββατο 5 Απριλίου 21.00, Κυριακή 6 Απριλίου 19.00, Δευτέρα 7 Απριλίου 19.00

Διάρκεια
70'

Διάλειμμα
Όχι

Εισιτήρια
Γενική είσοδος 10 ευρώ. Άνεργοι-Φοιτητές 15 ευρώ 2 εισιτήρια


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ