Πώς αντιμετωπίζει η Ομοιοπαθητική το κοινό κρυολόγημα;

7 Απριλίου 2014

Όπως ξέρουμε το κοινό κρυολόγημα είναι συνήθως ιογενούς αιτιολογίας και δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία στην κλασική ιατρική. Αντιμετωπίζεται συνήθως με συμπληρωματική αγωγή  που περιλαμβάνει αντιπυρετικά, αποχρεμπτικά, αντιβιοτικά κλπ.

Στην ομοιοπαθητικη ανεξάρτητα από την αιτία (τον παθογόνο μικροοργανισμό) δίνουμε βάση στην ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασιακή αντίδραση του καθενός στην οξεία αυτή νόσο και δίνουμε το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο που ξέρουμε από την Materia medica ότι κάνει παρόμοια εικόνα.

 Έτσι, δυναμώνουμε την αντίδραση του οργανισμού που είναι τα συμπτώματα που παρατηρούμε όπως καταρροή, κόπωση, διάρροια κλπ. και ο αργανισμός συνέρχεται γρηγορότερα.

Βέβαια τα κοινά κρυολογήματα είναι και μια ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού και πολλές φορές αφήνουμε τον οργανισμό να αντιδράσει μόνος του υποστηρίζοντας τον με πορτοκαλάδες, ξεκούραση, κλπ.

Άλλωστε, κάνοντας ιδιοσυγκρασιακή θεραπεία με την ομοιοπαθητικη, ο οργανισμός γίνεται πιο υγιής και «κρυολογεί» σπανιότερα και με μικρότερη βαρύτητα.

www.homeopathy.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ