Μοιρασμένοι οι πολίτες-Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

8 Απριλίου 2014

Οριακό προβάδισμα 0,7% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου των ευρωεκλογών καταγράφει η μέτρηση της GPO η οποία έχει συμπεριλάβει και τα απόνερα της υπόθεσης Μπαλτάκου. Αμετάβλητο το 7% της Χρυσής Αυγής, εντυπωσιακό το 8,8% για το Ποτάμι που «σαρώνει» τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.Το 52,4% των ερωτηθέντων απαντά ότι στις ευρωεκλογές θα ψηφίσει για τη σταθερότητα στη χώρα ενώ το 39% θα προσέλθει στην κάλπη με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. 

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης που παρουσίασε η «Ανατροπή» για τις εθνικές εκλογές η ΝΔ «μαζεύει» τη διαφορά και προηγείται με 0,9%. Υψηλό το ποσοστό που συγκεντρώνει το Ποτάμι. 
Η υπόθεση Μπαλτάκου δεν φαίνεται να έχει κοστίσει στον Πρωθυπουργό: Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών με 39,8% θετικές και 59,1% αρνητικές απαντήσεις. Οι ψηφοφόροι κρίνουν ως ιδιαίτερα σοβαρό το θέμα του Π. Μπαλτάκου σε ποσοστό 42,9%. Δεν συμφωνούν με τη θέση ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση των δυο υπουργών Αθανασίου και Δένδια και με το αίτημα των ΑΝΕΛ για παραίτηση της κυβέρνησης. Αυτό που ωστόσο πρέπει να προβληματίσει τον ίδιο τον κ. Σαμαρά είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό (60,8%) πιστεύει ότι υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες στον κυβερνητικό μηχανισμό -μεταξύ αυτών και το 45% εκείνων που δηλώνουν ψηφοφόροι της ΝΔ... Αίσθηση προκαλεί το εύρημα της δημοσκόπησης που αφορά στον Γ. Παπανδρέου καθώς σε συντριπτικό ποσοστό οι ερωτηθέντες καλούν τον πρώην Πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την πολιτική.

 

Πηγή: www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ρύζι με τόνο
Light & Υγιεινά
Ρύζι με τόνο
Πώς θα βοηθήσω κάποιον με διατροφική διαταραχή;
Οδηγός βοήθειας για συγγενείς/φίλους...
Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;
Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος,...
Φίλοι VS σχέση: Ποιος θα επικρατήσει;
Να τον αφήσω να φύγει και να είμαι διπλά...