Ρεβάνς που καθηλώνουν!

Σήμερα θα μάθουμε τις δύο τελευταίες ομάδες με τις οποίες θα συμπληρωθεί η τετράδα των ημιτελικών του Champions League. 

ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 21:45 (1-1)

Για 5η φορά θα συναντηθούν τη φετινή σεζόν Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Οι δύο ισπανικές ομάδες θα αναμετρηθούν στο Βιθέντε Καλδερόν στη ρεβάνς του 1-1 της Βαρκελώνης για το εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά.

Μία μάχη η οποία καθηλώνει όχι μόνο σήμερα αλλά και μέχρι το τέλος της Λα Λίγκα, αφού μονομαχούν μεταξύ τους για τον τίτλο του πρωταθλητή στη χώρα τους.

Και οι δύο ομάδες θα έχουν ηχηρές απουσίες, μιας και από την πλευρά των ροχιμπλάνκος θα αποσυιάζει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ντιέγκο Κόστα που αποκώμισε τραυματισμό από το πρώτο παιχνίδι αλλά και ο Τουράν Αρντά που είναι αμφίβολος.

Από το στρατόπεδο των μπλαουγκράνα θα λείψουν οι Ζεράρ Πικέ και Βίκτορ Βαλδές. Και ο κεντρικός αμυντικός είχε αποχωρήσει από το πρώτο παιχνίδι με πρόβλημα στη λεκάνη.  

ΜΠΑΓΕΡΝ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 21:45 (1-1)

Στην Αλιάνζ Αρένα η Μπάγερν φιλοξενεί τη Μάντσεστερ Γ. και φαντάζει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, έστω και αν προβλημάτισε με την εμφάνισή της και την ήττα με την Άουγκσμπουργκ.

Βέβαια οι Βαυαροί θα πρέπει να πούμε ότι είναι απλά υπερηχητικοί στην έδρα τους, αφού εκεί στα τελευταία 34 παιχνίδια έχουν 31 νίκες. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά. Ότι οι τρεις ήττες έγιναν από αγγλικές ομάδες.

Από την άλλη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αρχίσει να δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο στην Αγγλία και φάνηκε αυτό στο ματς με τη Νιούκαστλ όπου κέρδισε με 4-0. Ακόμα και στη χειρότερη σεζόν όμως της πρόσφατης ιστορίας της, την πρώτη χωρίς τον «γερόλυκο» Φέργκιουσον στον πάγκο, η Γιουνάιτεντ δείχνει πως η φανέλα της ζυγίζει… τόνους κι όχι μόνο στάθηκε αξιοπρεπέστατα απέναντι σε μία ποδοσφαιρική υπερδύναμη, αλλά έφτασε να μένει και δυσαρεστημένη από το τελικό 1-1

Ο Πεπ Γκουαρδιολα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Σβάινστάιγκερ και Χάβι Μαρτίνεθ, όπως και τους τραυματίες Σακίρι, Τιάγκο, Κοντέντο και Στάρκε. Στο μπλοκάκι με τους απόντες ο Μόιες θα έχει ξανά τον Φαν Πέρσι, όπως και τον Μάτα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ερωτηματικό παραμένει η κατάσταση του Γιανγκ.

Σχετικά άρθρα