Θεϊκό burger με αυγό της Αργυρώς για τα παιδιά!

9 Απριλίου 2014

 

Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του burger και τα ζυμώνουμε καλα. Φτιάχνουμε 6 μεγάλα burger. Τα ψήνουμε απο 5'-8' λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο ζουμερά η καλοψημένα τα θέλουμε. Μπορούμε να τα ψήσουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, σε γκριλιέρα, τοστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου. Ανοίγουμε τα φρυγανισμένα ψωμάκια στη μέση. Αλείφουμε με λίγη κέτσαπ, βάζουμε φύλλα μαρουλιού, λεπτές φέτες ντομάτας, ψημένα κρεμμύδια και ζουμερά μπιφτέκια.Τέλος βάζουμε το τηγανισμένο αυγό.
Καλύπτουμε με το ψωμάκι και καρφώνουμε  με ξυλάκι. Για τέλεια επιτυχία, ζημώστε τον κιμά, σκέπασε τον κι αφήστε τον στο ψυγείο όσο περισσότερο μπορείτε. Μέχρι και μια νύχτα. Θα γίνουν φανταστικά. 



Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

 

 

Υλικά συνταγής
6 ψωμάκια στρογγυλά για burger κομμένα στη μέση και φρυγανισμένα 1 καρδιά μαρουλιού πλυμένη και στεγνή 2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές κομμένες σε φέτες 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ,ψημένο η σωταρισμένο 2 κ.σ. κέτσαπ 6 αυγά τηγανητά 6 ξυλάκια burger 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 φορά περασμένο από τη μηχανή αλέσεως 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους 2 κ.σ. Worcestershire (έτοιμη σάλτσα στα σούπερ μάρκετ) 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Πηγή: www.argiro.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ