Γνωρίζετε γιατί οι άνδρες έχουν νυχτερινές στύσεις;

Η Νυχτερινή Στυτική Δραστηριότητα (NPT), είναι ένα παγκόσμιο ανθρώπινο ανδρικό χαρακτηριστικό. Στην πραγματικότητα αυτό το χαρακτηριστικό αρχίζει όταν ακόμα το μωρό είναι στη μήτρα.

Και δεν είναι μόνο πρωινή στύση αλλά και μεταμεσονύκτια, στις 03.00 πμ! Αυτό δίνει και την εξήγηση γιατί οι άνδρες έχουν στύσεις όταν κοιμούνται. Η Νυχτερινή Στυτική Δραστηριότητα σχετίζεται με τη φάση REM (Rapid Eye Movements).

Απλά… συμβαίνει!

Ο ακριβής μηχανισμός δεν έχει ακόμη πλήρως εξακριβωθεί, αλλά κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, η δραστηριότητα στο τμήμα του εγκεφάλου που ονομάζεται «γεφυρική περιοχή» αυξάνεται, μεταξύ άλλων. Υπάρχει η πεποίθηση ότι αυτό πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα όπως την απελευθέρωση νιτρικού οξειδίου από νευρικές ίνες στο πέος και στην συνέχεια την έκκριση ανδρικών ορμονών, όπως την τεστοστερόνη.

Αν και η Νυχτερινή Στυτική Δραστηριότητα συμβαίνει κατά τη φάση REM, η οποία συνδέεται επίσης με τα όνειρα, αυτό δεν σημαίνει πως εκείνη την στιγμή βλέπετε κάποιο ερωτικό όνειρο. Είναι μια διαδικασία που απλά συμβαίνει. Μια παλιότερη έρευνα στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine δείχνει ότι η Νυχτερινή Στυτική Δραστηριότητα  εξυπηρετεί έναν εξελικτικό σκοπό.

Υπάρχει λόγος ανησυχίας;

Η κύρια  λειτουργία των νυκτερινών στύσεων είναι να παράσχουν επαρκή υπεραιμία στα σηραγγώδη σώματα, τα οποία θα αυξήσουν την οξυγόνωση των ιστών και θα αποτρέψουν τη νόσο Peyronie. Είναι η ιστοπαθολογική βάση για τη σωματική φλεβοαποφρακτική δυσλειτουργία, που πιθανότατα είναι η πιο κοινή αιτία της οργανικής στυτικής δυσλειτουργίας.

Με άλλα λόγια, ο εγκέφαλος… προπονεί το πέος κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθαρά για λόγους συντήρησης ώστε να παραμένετε «ικανοί»! Και για αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αν κοιμηθούμε γυμνοί, η σεξουαλική μας ζωή θα «απογειωθεί»;

Ξεχάστε το «μια φορά στο τόσο»: Πώς θα τον πείσεις να κάνετε σεξ;

Τα 3 απλά βήματα για να πετύχεις πολλαπλούς οργασμούς

Λίμπιντο: Ποια φάρμακα… σκοτώνουν τη διάθεση για σεξ;

Ο κίνδυνος που κρύβει το «γαλλικό» φιλί με τον παρτενέρ

Σχετικά άρθρα