Γνωρίζετε γιατί οι άνδρες έχουν νυχτερινές στύσεις;

9 Απριλίου 2014

Νυχτερινή Στυτική Δραστηριότητα

Η Νυχτερινή Στυτική Δραστηριότητα (NPT), είναι ένα παγκόσμιο ανθρώπινο ανδρικό χαρακτηριστικό. Στην πραγματικότητα αυτό το χαρακτηριστικό αρχίζει όταν ακόμα το αγοράκι είναι στην μήτρα. Και δεν είναι μόνο πρωινή στύση αλλά και μεταμεσονύκτια, στις 3 πμ!

Αυτό δίνει και την εξήγηση γιατί οι άνδρες έχουν στύσεις όταν κοιμούνται. Η Νυχτερινή Στυτική Δραστηριότητα σχετίζεται με τη φάση REM (Rapid Eye Movements). Ο ακριβής μηχανισμός δεν έχει ακόμη πλήρως εξακριβωθεί, αλλά κατά την διάρκεια  του ύπνου REM, η δραστηριότητα στο τμήμα του εγκεφάλου που ονομάζεται γεφυρική περιοχή αυξάνεται- μεταξύ άλλων. Πιστεύεται ότι αυτό πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα όπως την απελευθέρωση νιτρικού οξειδίου από νευρικές ίνες στο πέος και στην συνέχεια την έκκριση ανδρικών ορμονών, όπως την τεστοστερόνη.

Αν και η Νυχτερινή Στυτική Δραστηριότητα συμβαίνει κατά την φάση REM, η οποία συνδέεται επίσης με τα όνειρα, αυτό δεν σημαίνει πως εκείνη την στιγμή βλέπετε κάποιο ερωτικό όνειρο. Είναι μια διαδικασία που απλά συμβαίνει.

Μια παλιότερη έρευνα στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine δείχνει ότι η Νυχτερινή Στυτική Δραστηριότητα  εξυπηρετεί έναν εξελικτικό σκοπό. Η κύρια  λειτουργία των νυκτερινών στύσεων είναι να παράσχουν επαρκή υπεραιμία στα σηραγγώδη σώματα, τα οποία θα αυξήσουν την οξυγόνωση των ιστών και θα αποτρέψουν τη νόσο Peyronie, η οποία είναι η ιστοπαθολογική βάση για την σωματική φλεβοαποφρακτική δυσλειτουργία, που πιθανότατα είναι η πιο κοινή αιτία της οργανικής στυτικής δυσλειτουργίας.

Με άλλα λόγια, ο εγκέφαλος ‘προπονεί’ το πέος κατά την διάρκεια της νύχτας, καθαρά για λόγους συντήρησης ώστε να παραμένετε ‘ικανοί’…  Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας!

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...