«Σπάνια ιστορία επιτυχίας η Εθνική Ελλάδας»

Στα επιτεύγματα της Εθνικής μας ομάδας σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα αναφέρεται το Associated Press. Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων σκιαγραφεί το προφίλ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενόψει της συμμετοχής του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και σχολιάζει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Το δημοσίευμα:

“Για έναν εξωτερικό παρατηρητή λίγα έχουν αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία. Η Εθνική ομάδα έχει διατηρήσει το ένστικτο για το καθοριστικό γκολ στο τέλος, έχει παίκτες που εύκολα μπορεί να αγνοήσει κανείς και μία άμυνα που παίζει με ανυπότακτο πνεύμα. Είναι αυτά τα συστατικά που βοήθησαν την Ελλάδα να κερδίσει το Euro 2004 και έκαναν την ομάδα να συμμετέχει τακτικά στις μεγάλες διοργανώσεις από τότε.

Η Εθνική Ελλάδας είναι μία σπάνια ιστορία επιτυχίας σε μία χώρα χτυπημένη από την οικονομική κρίση που τάραξε τα πάντα. Από τη δημόσια υγεία μέχρι και ολόκληρο τον αθλητισμό.

Η Ελλάδα προκρίθηκε στο Μουντιάλ μέσω μπαράζ αποκλείοντας τη Ρουμανία και αφού έχασε την απευθείας πρόκριση στη διαφορά τερμάτων με τη Βοσνία μετά από οκτώ νίκες σε 10 ματς και μόλις τέσσερα γκολ παθητικό.

«Το πιο σημαντικό είναι που πάμε στη Βραζιλία. Ο ελληνικός λαός περνά δύσκολες στιγμές. Οπότε πάνω απ’ όλα αυτό που μετράει είναι να του δώσουμε λίγη χαρά», δηλώνει ο αμυντικός Δημήτρης Σιόβας .

Στη Βραζιλία οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν την Ιαπωνία, την Κολοβία και την Ακτή Ελεφαντοστού, σε έναν όμιλο ο οποίος μπορεί να αποδειχτεί μπελάς καθώς η Ελλάδα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει παίκτες με ταχύτητα.

Η Ελλάδα έχει προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, έναν γεροδεμένο 59χρονο πρώην αμυντικό από την Πορτογαλία που ανέλαβε το 2010 αντικαθιστώντας τον Ότο Ρεχάγκελ.

Όταν η κρίση χτύπησε την Ελλάδα οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν το παράδειγμα των γιατρών και των μηχανικών, μαζεύοντας τα πράγματά τους και πηγαίνοντας να δουλέψουν στο εξωτερικό.

Οι περισσότεροι από τους μισούς διεθνείς αγωνίζονται στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού Γιώργου Καραγκούνη της Φούλαμ, του αμυντικού της Ντόρτμουντ Σωκράτη Παπασταθόπουλου (του πιο ακριβού Έλληνα παίκτη) και του επιθετικού της Σέλτικ Γιώργου Σαμαρά”.

Σχετικά άρθρα