Ιστορικά φαινόμενα στο Λιμπερταδόρες

 
Η Μπολίβαρ και η Λεόν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες μετά τις νίκες τους τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η ομάδα της Βολιβίας επικράτησε στην έδρα της με 2-1 την ίδια ώρα που η Λεόν άλωνε το Μαρακανά με 3-2 και πέταγε εκτός συνέχειας τη Φλαμένγκο.
Στον δεύτερο όμιλο είχαμε ένα φανταστικό σε εξέλιξη και θέαμα παιχνίδι στη Χιλή ανάμεσα σε Ουνιόν Εσπανιόλα και Ιντεπεντιένε ντελ Βάλε, με την ομάδα από το Εκουαδόρ να φεύγει νικήτρια με 5-4! Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να πάρει και την πρόκριση καθώς η Σαν Λορέντσο δε δυσκολεύτηκε κόντρα στη Μποταφόγκο (3-0), ισοβάθμισε στη δεύτερη θέση με 8 βαθμούς αλλά πήρε εκείνη την πρόκριση.
Στο 5ο γκρουπ η Κρουζέιρο συνεχίζει στην επόμενη φάση καθώς η Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ντεφενσόρ. Οι Βραζιλιάνοι έκαναν πάντως το καθήκον τους επικρατώντας με 3-0 της Ρεάλ Γκαρσιλάσο από το Περού.
Ύστερα από τα αποτελέσματα αυτά η Βραζιλία χάνει για πρώτη φορά στην ιστορία τρεις ομάδες στη φάση των ομίλων. Στους 16 συνεχίζουν η Ατλέτικο Μινέιρο, η Κρουζέιρο και η Γκρέμιο.

Σχετικά άρθρα