Σύμφωνος για αρχιδιαιτητές ο ΠΑΟΚ

Θετικός υπό προϋποθέσεις είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης στην σκέψη που έριξε στο τραπέζι ο Βαγγέλης Μαρινάκης να περάσει ο έλεγχος της ελληνικής διαιτησίας σε ξένους αρχιδιαιτητές.

Ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του λένε “ναι” σε ξένους αρχιδιαιτητές, αρκεί να είναι κοινής αποδοχής και να αναλάβουν έναν ευρύτερο ρόλο στην ελληνική διαιτησία, όπως για παράδειγμα, την επιμόρφωση των διαιτητών. Σκέφτεται μάλιστα να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής για το θέμα αυτό όπως και για το σύστημα εκλογής της διοίκησης της ΕΠΟ, την παρουσία τακτικών δικαστών στις Πειθαρχικές Επιτροπές της ΕΠΟ, ένα σύγχρονο σύστημα αδειοδότησης και οικονομικού fair play και την εφαρμογή ίδιων κανόνων από την αρχή μέχρι το τέλος των πρωταθλημάτων.

Πέρα από την πρόταση στη λίγκα ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει σήμερα πρόταση και στην ΕΠΟ που θα αφορά στο σύστημα εκλογής του ΔΣ με διεύρυνση της εκλογικής βάσης. Ο ΠΑΟΚ προτείνει οι ψήφοι των Ενώσεων να είναι αναλογικές σε σχέση με την δύναμη των μελών τους και επίσης κάθε ομάδα μέλος της Super League αλλά και ίσως της Football League να έχει ξεχωριστή ψήφο. Η ΕΠΟ συλλέγει προτάσεις γιατί βάσει αιτήματος της FIFA είναι υποχρεωμένη να αλλάξει το καταστατικό της και να το εναρμονίσει με αυτό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σχετικά άρθρα