Διαμάχη McLaren – Red Bull

Η Red Bull γνωστοποίησε σήμερα την πρόσληψη του Νταν Φάλοους στη θέση του επικεφαλής αεροδυναμικής στην ομάδα της Φόρμουλα Ένα, ωστόσο η ΜακΛάρεν αμφισβητεί αυτήν την κίνηση, καθώς υποστηρίζει ότι δεσμεύεται από συμβόλαιο μαζί της.
Η Red Bull ανακοίνωσε ότι ο Νταν Φάλοους αντικαθιστά στο συγκεκριμένο πόστο τον Πίτερ Προδρόμου, ο οποίος οδεύει προς τη ΜακΛάρεν, όμως αυτή η ανακοίνωση προκάλεσε την άμεση απάντηση από τη ΜακΛάρεν, η οποία είχε ανακοινώσει στα αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου της τον Ιανουάριο πως ο Φάλοους θα ενταχθεί στο δυναμικό της μαζί με τον Προδρόμου.
«Ο Νταν Φάλοους έχει ένα νομικά δεσμευτικό συμβόλαιο με τη ΜακΛάρεν και το θέμα βρίσκεται τώρα στα χέρια των δικηγόρων μας» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της ομάδας από το Γουόκινγκ. Επίσης, η Red Bull ανακοίνωσε ότι ο Φάλοους είχε αποχωρήσει πέρυσι από την ομάδα, αφού εργάστηκε ως επικεφαλής του επιτελείου αεροδυναμικής, αλλά ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή της πως επέστρεψε και ανέλαβε άμεσα τα νέα καθήκοντά του.
Στο μεταξύ, η ΜακΛάρεν είχε γνωστοποιήσει τον περασμένο Οκτώβριο ότι ο Προδρόμου, ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς, θα ενταχθεί στο δυναμικό της, ωστόσο οι άνθρωποι της Red Bull, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ήταν αποφασισμένοι να κρατήσουν τον Βρετανό μέχρι το τέλος του συμβολαίου του.
Η αυστριακή ομάδα δεν γνωστοποίησε πότε τελειώνει επίσημα η άδεια του Προδρόμου, ενώ στην ανακοίνωσή της τον ευχαρίστησε για την «πολύτιμη συνεισφορά» του. Ο Προδρόμου ήταν έως το 2006 επικεφαλής αεροδυναμικής της ΜακΛάρεν, στην οποία εντάχθηκε το 1991, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε τον Άντριαν Νιούι στη Red Bull.
πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα