Μύτες και αυτιά κατασκευάζουν Βρετανοί επιστήμονες

11 Απριλίου 2014

Βρετανοί επιστήμονες επιχειρούν να κατασκευάσουν μύτες, αυτιά και αρτηρίες από βλαστοκύτταρα. Σε νοσοκομείο του βόρειου Λονδίνου, όπως αναφέρει το Associated Press, οι ερευνητές εργαστηρίου καταβάλουν προσπάθειες ώστε στο μέλλον να μπορούν να κατασκευαστούν όργανα κατά παραγγελία, ώστε στη συνέχεια να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς. Ανάμεσα στις συνταγές είναι και εκείνη μίας μύτης, η οποία ετοιμάζεται και αναμένεται η έγκριση για να τοποθετηθεί στο πρόσωπο ασθενούς που την έχασε εξαιτίας μίας μορφής καρκίνου.

"Στην περίπτωση του καρκινοπαθούς, η κατασκευασμένη μύτη έχει τοποθετηθεί στο μπράτσο του ασθενούς ώστε το δέρμα να την καλύψει σταδιακά και στην συνέχεια να μεταφερθεί στο πρόσωπό του" δήλωσε ο Αλεξάντρερ Σαιφάλιαν, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, που ηγείται της ομάδας των επιστημόνων..

«Τα αυτιά είναι δυσκολότερα από τις μύτες γιατί χρειάζεται να δημιουργήσεις σωστά τα περιγράμματα και πρέπει το δέρμα να είναι καλά τραβηγμένο ώστε να δεις ολόκληρη τη δομή του», δήλωσε η Μισέλ Γκρίφιν, πλαστικός χειρουργός στο εργαστήριο του Σαιφάλιαν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει στο μέλλον, ώστε να δημιουργούνται από βλαστοκύτταρα νεφροί, πνεύμονες, συκώτι, τα οποία είναι ακόμα πιο πολύπλοκα στη λειτουργία και τη δομή τους.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ