Nηστίσιμα μεν γευστικά δε κουλουράκια μήλου!

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />4 κουταλιές του γλυκού κανέλα<br />1/2 φλιτζάνι καρύδια θρυμματισμένα<br />λίγο αλάτι<br />1 συσκευασία φαρίνα 500 γραμμαρίων<br />1 ποτήρι νερού πολτός μήλου (2 μήλα κομμένα σε κύβους)<br />1 ποτήρι νερού ζάχαρη<br />1 ποτήρι νερού λάδι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Στο μούλτι ρίχνουμε τα 2 μήλα και τα πολτοποιούμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα καρύδια να τα πολτοποιήσουμε στο μούλτι.<br /><br />Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε ζάχαρη και λάδι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε την κανέλα, τον πολτό μήλου, τα θρυμματισμένα καρύδια και ανακατεύουμε.<br /><br />Στη συνέχεια σε άλλο μπολ ρίχνουμε την φαρίνα με το αλάτι και την προσθέτουμε στα υλικά μας σταδιακά ανακατεύοντας, ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλά στα χέρια.<br /><br />Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα τα κουλουράκια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω- κάτω) για 30 λεπτά περίπου.<br /><br />Συνοδέψετε τα με <a href="http://www.sidagi.gr/section/rofimata/content/gallikos-kafes-me-bermout" target="_blank"><strong>γαλλικό καφές με βερμούτ.</strong></a></p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>
<p> </p>
<p>Πηγή: <a href="http://www.sidagi.gr">www.sidagi.gr</a> </p>

Σχετικά άρθρα