Φέτες γαλέου τηγανητές με σκορδάτο πουρέ αρακά!

11 Απριλίου 2014

Μερακλίδικη ψαροφαγία έχει το σημερινό μενού!

Υλικά
  • 4 φέτες γαλέου (περίπου 200 γρ. η καθεμία)
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον σκορδάτο πουρέ αρακά:

  • 1 κεσές γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αρακάς βρασμένος
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 10 φύλλα δυόσμου φρέσκα
  • 6 κλωναράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • ελάχιστο μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 

Διαδικασία Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με την κάππαρη, σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίζει και «τσιτσιρίζει» η κάππαρη, την αποσύρουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και την πετάμε. Βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες γαλέου (σε δύο δόσεις), χωρίς να τις αλευρώσουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε.

 

Σκορδάτος πουρές αρακά: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

Συνοδεύουμε με Λευκό κρασάκι οπωσδήποτε! Μια καλή παραδοσιακή ρετσίνα που αντιμετωπίζει και το ψάρι και το σκόρδο! Ενα χαρμάνι Σαββατιανό - Ροδίτη, ένα καθημερινό Chardonnay!

 

Προετοιμασία 15΄Μαγείρεμα 10΄


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +49298+43396+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...