Ένα αλμυρό Cheesecake με 3 τυριά από την Ντίνα Νικολάου!

<div class="views-field views-field-body">
<div class="field-content">
<p><span>Σερβίρετε αυτό το δροσερό και κομψό </span><span>cheesecake</span><span> σαν πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα ή σαν ορεκτικό, σε μπουφέ. Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ, το αντικαθιστάτε με μαλακή φέτα.</span></p>
</div>
</div>
<div class="views-field views-field-field-recipe-runtime"><span class="views-label-field-recipe-runtime">Χρόνος Εκτέλεσης:</span>
<div class="field-content">30΄</div>
</div>
<div class="views-field views-field-field-recipe-exec-time"><span class="views-label-field-recipe-exec-time">Χρόνος Παρασκευής:</span>
<div class="field-content">Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα</div>
</div>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>Για τη βάση:</span> Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω την ψίχα του ψωμιού, το βούτυρο και την παρμεζάνα, μέχρι να φτιάξω ένα πηχτό και λασπώδες μείγμα. Βάζω ένα τσέρκι με διάμετρο 24 εκ επάνω σε ένα ταψάκι, το οποίο έχω στρώσει με λαδόκολλα. Αδειάζω εκεί το μείγμα και το απλώνω να καλύψει ομοιόμορφα το εσωτερικό του τσερκιού (τον πυθμένα μόνο). Ψήνω τη βάση για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά και να γίνει τραγανή.</p>
<p><span><span>Για τα ντοματίνια:</span> </span>Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ντοματίνια και τα σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.</p>
<p><span>Για τη γέμιση:</span> Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τους κρόκους των αυγών με το ανθότυρο, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτω το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά.<br />Σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτω στο μείγμα τυριών. Ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα ή με μια ξύλινη κουτάλα, με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις, ώστε η μαρέγκα να ενωθεί με το μείγμα αλλά να μην χάσει τον όγκο της.</p>
<p><span>Αδειάζω το μείγμα στο τσέρκι, επάνω στην ψημένη βάση, ισιώνω την επιφάνεια και ξαναβάζω στο φούρνο. Ψήνω το cheesecake για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα και στη συνέχεια το αφήνω να κρυώσει τελείως. Ανοίγω με προσοχή το κούμπωμα του τσερκιού, το αφαιρώ, στολίζω με τα σοταρισμένα ντοματίνια και σερβίρω.</span></p>
<p class="first matCat">Για 6 μερίδες</p>
<p class="matCat">Για τη βάση</p>
<p>8 κουτ. σούπας ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί της αρεσκείας σας, ψιλοθρυμματισμένη</p>
<p>3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη)</p>
<p>5 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα</p>
<p class="matCat">Για τη γέμιση</p>
<p>4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια</p>
<p>300 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι</p>
<p>150 γρ. γιαούρτι αγελαδινό</p>
<p>150 γρ. κρέμα γάλακτος</p>
<p>180 γρ. ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί που σας αρέσει ή μαλακή φέτα), θρυμματισμένο</p>
<p>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<div> </div>
<ul>
<li class="matCat">Για το στόλισμα</li>
<li>20-25 ντοματίνια</li>
<li class="last">1 κουτ. σούπας βούτυρο</li>
</ul>
<div><a href="http://www.dinanikolaou.gr/">http://www.dinanikolaou.gr/</a></div>
<div> </div>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα