Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Σταυρόπουλος

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσει από κοντά  το το  τουρνουά Portsmouth Invitational Tournament, το κορυφαίο καμπ που πραγματοποιείται πριν την διαδικασία του νταφτ, με την συμμετοχή αθλητών που αποφοίτησαν φέτος από το NCAA.

«Για μας πλέον η παρουσία της ομάδας στο Portsmouth εντάσσεται μέσα στο πρόγραμμα λειτουργίας του αγωνιστικού τμήματος και του γενικότερου προγραμματισμού που κάνει ο ΠΑΟΚ. Η συμμετοχή αυτή είναι γνώση και ενημέρωση για το τι υπάρχει σε αυτό το επίπεδο και σημαντική βοήθεια στο στόχο που έχουμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές και να ελαχιστοποιήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την πιθανότητα λάθους στις επιλογές μας», υποστηρίζει στο paokbc.gr ο Νίκος Σταυρόπουλος και εξηγεί ότι… «θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν βεβαίως ότι δεν είναι εύκολο να βρεις αυτό που θέλεις. Για μας έχει ανέβει ο πήχης μετά και την επιλογή του D.J. Cooper, αλλά από την άλλη είναι δεδομένο ότι ψάχνουμε για το καλύτερο. Με την επιστροφή μου θα ενημερώσω τον πρόεδρο και τον προπονητή για όλα, για τους παίκτες που θα μας ενδιαφέρουν και νομίζω ότι όταν θα έρθει η ώρα να κάνουμε τις κινήσεις μας και ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουμε και τις θέσεις στις οποίες θα θέλουμε να καλύψουμε, ελπίζουμε ότι θα συμπληρώσουμε την ομάδα μας με κάτι καλό».

Οι αγώνες στο Portsmouth Invitational Tournament που φέτος συμπληρώνει 62 χρόνια συνεχούς παρουσίας, ξεκινούν στις 16 Απριλίου και ολοκληρώνονται στις 19 Απριλίου. Πρόκειται για μία διαδικασία που προκαλεί το ενδιαφέρον όλου του κόσμου, με την συμμετοχή 64 από τους καλύτερους παίκτες που αποφοίτησαν φέτος από το NCAA και όπως υποστηρίζει ο Νίκος Σταυρόπουλος… «αντιλαμβάνεσαι την σημασία του συγκεκριμένου τουρνουά πολύ περισσότερο όταν είσαι εκεί. Συνήθως είναι πολύ καλό το επίπεδο των παικτών, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και η παρουσία μας, θα μας δώσει την δυνατότητα να προσπαθήσουμε να τις αρπάξουμε. Πάντα βεβαίως είναι και μία συνάρτηση αυτού που θέλεις με αυτό που μπορείς και από οικονομικής πλευράς. Και φέτος πάντως θα υπάρχουν πολλοί επίσημοι καλεσμένοι, όπως για παράδειγμα ο θρυλικός John Stockton, που θα συμμετέχει στην επίσημη δεξίωση που θα γίνει στο περιθώριο του PIT, ενώ ενδεικτική της σημασίας του τουρνουά, είναι και η αναφορά που έκανε ο Phil Jackson όταν ανέλαβε τα επίσημα καθήκοντά του στους New York Knicks, όταν χαρακτήρισε το Portsmouth, σαν ένα από τα καμπ που απαραίτητα πρέπει να παρακολουθήσει ένας GM ομάδας του ΝΒΑ γιατί μπορεί να βρει εξαιρετικές ευκαιρίες παικτών».

Στις 14 Απριλίου πρόκειται να γνωστοποιηθούν τα ρόστερ των παικτών που θα συμμετέχουν φέτος στο PIT, ωστόσο ο Νίκος Σταυρόπουλος είναι ήδη προετοιμασμένος και όπως εξηγεί στο paokbc.gr «Το κολεγιακό πρωτάθλημα το παρακολουθούμε και εγώ προσωπικά και όλοι στον ΠΑΟΚ και ήδη υπάρχει μία λίστα παικτών που μας ενδιαφέρουν. Περιμένουμε να δούμε πόσοι και ποιοι από αυτούς θα είναι στο Portsmouth και ποιοι θα είναι αυτοί που δεν θα μπουν στο ντραφτ ή θα είναι σίγουρα διαθέσιμοι για την αγορά της Ευρώπης. Με την συνεχή παρουσία του ΠΑΟΚ εκεί, χτίζουμε και σχέσεις που φέρνουν βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό επίσης να έχουμε υπόψη μας ότι δεν είναι απαραίτητο ότι θα πάρουμε παίκτη από το PIT. Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι συνεχίζουμε να παρακολουθούμε παιδιά που τα είδαμε και πέρσι, αλλά και πρόπερσι, βλέπουμε την πορεία τους, ξέρουμε τι κάνουν ώστε να είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε ανάλογα με αυτό που θέλουμε ανά πάσα στιγμή και πάντα σύμφωνα με τις δυνατότητες που θα έχουμε».

Σχετικά άρθρα