Στο τελικό οι… κοριτσάρες της Βουλιαγμένης!

Θρίαμβος του ΝΟ Βουλιαγμένης και πρόκριση της Ελληνικής ομάδας στον τελικό  μετά τη νίκη με 9-7  επί της Ισπανικής  Ιμπέρια στο πλαίσιο του δεύτερου ημιτελικού του Φάϊναλ Φορ της Ευρωλίγκας των Γυναικών. Η Ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη διοργανώτρια Σαμπαντέλ που επικράτησε της Οριζόντε Κατάνια με 14-9 στον πρώτο ημιτελικό.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με τις παίκτριες του Κώστα Δήμου να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις απέναντι στις μαχητικές Ισπανίδες αλλά και σε μια μέτρια διαιτησία που φόρτωσε με πολλές αποβολές αλλά και επιθετικά φάουλ το ΝΟ Βουλιαγμένης. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Ιμπέρια προηγούμενη με 4-5.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα  της Ισπανικής ομάδας.  Στο τρίτο οκτάλεπτο  η Ελληνική ομάδα γύρισε το παιχνίδι από 4-6 σε 7-6, έχασε πολλές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, αλλά ισοφαρίστηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου. Ολόκληρο το παιχνίδι της Ιμπέρια  βασίστηκε στην  Ελίζα Καζανόβα την υπερμεγέθη φουνταριστό,  η οποία και έπαιρνε όλες τις αποβολές.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο  πήρε σαφές προβάδισμα με 9-7, χάρη σε δύο πανέμορφα γκολ από Κοντογιάννη και Γερόλυμου. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης, διατήρησε αυτό το σκορ και έτσι επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν ως φαβορί ενώ αύριο θα διεκδικήσει τον κορυφαίο Ευρωπαϊκό τίτλο απέναντι στη Σαμπαντέλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική ομάδα είχε σε εξαιρετική μέρα την Ελένη Κούβδου κάτω από τα δοκάρια της  ενώ εξαιρετικές ήταν όλες οι πολίστριες της σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-2, 3-3, 3-2, 2-0

Βουλιαγμένη (Κώστας Δήμου): Kούβδου, Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου, Χυδηριώτη 1, Ντάσιου, Ξενάκη, Ασημάκη, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 2, Πρωτόπαππα, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη 2, Ζοφώλη Ν

Ιμπέρια (Μάρκο Καπάνο): Γκορλέρο, Ραλάτ 1, Μποριέλο, Τεντέσκο, Στιέμπερ 2, Καζανόβα 1, Πομέρι, Καρέγκα 2, Έμολο 0, Μπενκαρντίνο, Ντρόκο 1, Αμορέτι, Σολαίνι.

Σχετικά άρθρα